ÇÖREK OTU YAĞI NEDİR?

Çörek otu yağı, Asya kökenli ve o zamandan beri Orta Doğu ve Doğu Avrupa'ya yayılmış olan Nigella sativa adlı bir bitkinin tohumlarından elde edilir. Diğer birçok isimler arasında çörek otu, rezene çiçeği, kara kişniş, kara soğan tohumu da denir. Genellikle yemek pişirmek için bir alternatif olarak kullanıldığı siyah kimyonla karıştırılır. Yağlar kehribar renginde olmasına rağmen, tohumlar uygun şekilde siyahtır. 

FAYDALARI NELERDİR?

Çörek otu yağı üzerinde yapılan bilimsel çalışma bulunmaktadır. Bilimsel makalelerden derlediğimiz başlıkça faydaları aşağıda listeledik. 

ŞEKER HASTALIĞI

Çörek otu yağının, “kötü” LDL kolesterol miktarını azaltırken “iyi” HDL tipini teşvik eden kolesterol seviyeleri üzerinde olumlu bir etkisi olduğu gösterilmiştir. Bir çalışmada insülin direncini azalttığını gösterdiği gibi kan şekeri yönetimine de yardımcı olabilir. Bunun nasıl yapıldığına dair kesin mekanizmalar halen bitkinin olası diğer faydaları ile birlikte çalışılmaktadır.

ASTIM

Erken araştırmalar, çöre otu tohum yağı kullanımının astım hastalarına yardımcı olabileceğini göstermiştir. 2017 çalışmasına göre, bir ay boyunca her gün yağ alan astım hastaları astım kontrolünü ve genel akciğer fonksiyonlarını geliştirmenin yanı sıra alerjik reaksiyonları azaltmaya yardımcı olduğunu buldu. Bu çalışmada, günde iki kez 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı aldılar.

ŞİŞMANLIK

2015 tarihinde yapılan bir çalışmada, düşük kalorili bir diyetle birlikte çörek otu yağı kullanımı ile bel çevresi, ağırlık ve trigliserit seviyelerinde azalma arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir. Bunun nasıl çalıştığını daha fazla araştırmanın nasıl anlaşılmasını gerektirsede, sekiz hafta boyunca her yemekten önce bir gram çörek otu yağı alan kullanıcılar, yalnızca plasebo olanlara göre önemli bir gelişme göstermiştir.

ALERJİLER

Araştırmalar, çörek otu yağının kullanılmasının, ayrıca, nezle olarak da bilinen akut rinit gibi alerjilerin tedavisinde potansiyel olarak yardımcı olabileceğini göstermiştir. Örneğin, 2011'de yapılan bir çalışma, yağ kullanımının, burun akıntısı, burun akıntısı, hapşırma, burun kaşıntısı ve tıkanıklık gibi etkilerinin azaltılmasına yardımcı olabileceği sonucuna varmıştır. Çalışma, normal ilaçlardan kaçınılması gereken durumlarda bir tedavi olarak düşünülmesi gerektiğini önerdi.

DİĞER OLASI FAYDALAR

Çörek otu yağıyla tedavi edilebilecek farklı hastalık ve durumların listesi oldukça kapsamlıdır, ancak burada sizin için daha önemli olanlardan bazılarını özetleyeceğiz. 

Egzama - ağızdan alındığında egzamanın etkisini azalttığı görünmüştür.

Hepatit C - yağın üç ay boyunca günlük ağızdan alınması viral yükü ve alt ekstremite şişmesini azaltır 

Opioid yoksunluğu - 12 gün boyunca çörek otunun günde üç kez alınması, yoksunluk semptomlarının azaltılmasına yardımcı olabilir.

Osteoartrit - Dize bir ay boyunca çörekotu yağı uygulanması ağrıyı hafifletebilir 

Romatoid artrit - yapılan çalışmalar, çörek otu yağının, romatoid artrit muzdarip ve zaten metotreksat olan hastalarda ağrı ve sertliği azaltabileceğini göstermektedir.

Kaliteli Çörek otu Yağı Nasıl Bulunur? 

Çörek otu tohumu yağı, en emilebilir ve konsantre olanıdır ve araştırmalarda çörek otu tüketmenin en etkili yoludur. Sonuçta, bu bir gıda ürünüdür, bu nedenle kullandığınız markanın yüksek kalitede ve zararlı katkılardan arınmış olduğundan emin olun. Bu konuda Tazemiz Firması titizlikle tohumları en kaliteli yerden temin ediyor ve ısıl işlem uygulamadan tohumların yağını çıkartmaktadır. Firma hakkında daha detaylı bilgi için https://www.tazemiz.com adresini ziyaret edebilirsiniz.