İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş ve Trabzonspor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de dün deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşan Beşiktaş'ın "çirkin ve kötü tezahürat", Trabzonspor'un ise sahasında Galatasaray oynadığı maçtaki "saha olayları" nedenleriyle PFDK'ya sevk edildiği bildirildi.

TFF'den Bordo-Mavililerle ilgili şu açıklama yapıldı: 
Hukuk Müşavirliği'nce 22.09.2015 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevk raporları göre Trabzonspor PFDK'ya sevkedildi.

Resmi olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

1- TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü'nün 19.09.2015 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş.-GALATASARAY A.Ş Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü görevlisi TURAN ÖZKAN'ın aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 22.09.2015 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Fenerbahçe antrenörü Luis Miguel Moreira da Silva'nın da Bursaspor maçındaki "sportmenliğe aykırı hareketi" sebebiyle kurula sevk edildiği belirtildi.