TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Spor Toto Süper Lig'de dün sahasında Çaykur Rizespor'u 3-2 yenerek zirve yarışından kopmayan Trabzonspor, bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda rakiplerine geçit vermedi.

Bordo-mavililer, sahasında oynadığı 7 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Karadeniz ekibi, evinde Fenerbahçe, Kasımpaşa, Gaziantepspor ile berabere kalırken Mersin İdmanyurdu, Torku Konyaspor, Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor'u da mağlup etme başarısı gösterdi.

Sahasındaki 7 maçta 18 gol atan bordo-mavililer, maç başına 2,5 gol ortalaması tutturma başarısı gösterirken kalesinde de 11 gol gördü.

- Puanların büyük bölümü sahasında

Ligde 21 puanla 5. sırada yer alan Trabzonspor, puanların büyük bölümünü sahasında elde ederek zirve yarışında tutundu. Bordo-mavililer, sahasında 15 puan toplarken, deplasmanda ise 6 puan kazandı.

İç saha maçları puan cetvelinde dördüncü sırada yer bulan Karadeniz ekibi, deplasman maçları dikkat alındığında dokuzuncu sırada kaldı.

- Tek maçta gol atamadı

Trabzonspor, bu sezon sahasında oynadığı 7 maçın sadece birinde gol atma başarısı gösteremedi.

Ligin ikinci haftasında Fenerbahçe ile sahasında 0-0 berabere kalan bordo-mavililer, bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda rakip fileleri sadece bu maçta havalandıramadı. Karadeniz ekibi, kalesini de sadece bu maçta gole kapadı.

- Son 3 maçta galibiyet

Trabzonspor, sahasında oynadığı son 3 maçtan galibiyetle ayrıldı.

Karadeniz ekibi, Torku Konyaspor'u 3-2, Gençlerbirliği'ni 4-1, Çaykur Rizespor'u da 3-2 mağlup ederek 9 puan topladı. Bordo-mavililer, 10 kez rakip fileleri havalandırırken kalesinde 5 gol gördü.

Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde sahasında Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor ile oynadığı 2 maçı da kazanmayı başardı.

- 7 maç

Trabzonspor'un bu sezon ligde sahasıda oynadığı 7 maç ve aldığı sonuçlar şöyle:

Trabzonspor-Fenerbahçe: 0-0

Trabzonspor-Kasımpaşa: 1-1

Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu: 3-1

Trabzonspor-Gençlerbirliği: 4-4

Trabzonspor-Torku Konyaspor: 3-2

Trabzonspor-Gençlerbirliği: 4-1

Trabzonspor-Çaykur Rizespor: 3-2