TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Trabzonspor ile Eskişehirspor, yarın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları karşılaşma ile ligde 41'inci kez karşılaşacak.

Bordo-mavililer ile Eskişehirspor arasında bugüne kadar oynanan 40 lig maçında bordo-mavililerin galibiyetlerde 18-6 üstünlüğü bulunuyor. 16 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 50 gol atarken, kalesinde 22 gol gördü.

İki takım arasında Trabzon'da yapılan 20 maçta, ev sahibi takım 13 galibiyet elde etti. Eskişehirspor sadece 1 kez galip gelirken, 6 maçta da taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, sahasındaki maçlarda 34 gol attı, kalesinde ise 10 gol gördü. 

Söz konusu takımlar arasında oynanan maçlarda Trabzonspor, rakibi karşısında sahasındaki tek yenilgisini şimdiki teknik direktörü Ersun Yanal'ın Eskişehirspor'u çalıştırdığı dönemde aldı. Bordo-mavililer, 2012-2013 sezonundaki karşılaşmada sahadan 3-0'lık yenilgi ile ayrılmıştı.

İki takım arasında en farklı galibiyeti alan taraf  ise Trabzonspor oldu. Bordo-mavili takım, 1995-1996 sezonunda Hüseyin Avni Aker Stadı’nda rakibini 7-1 mağlup etmişti. Ligin ilk yarısında Trabzonspor, sahasında Eskişehirspor'u 1-0 yenmişti.