TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kayserispor'u konuk eden Trabzonspor, geride kalan hafta 2-1 mağlup olduğu Akhisar Belediyespor maçının 11'ine göre 7 farklı isimle sahaya çıktı.
Bordo-mavili takımda geçen hafta ilk 11'de oynayan oyunculardan Bosingwa, Marko Marin, Sefa Yılmaz ve Muhammet Demir, Kayserispor karşısında da görev yapan 4 oyuncu oldu.
Sakatlığı bulunan Okay Yokuşlu, hasta olan Musa Nizam, cezalı Douglas'ın yanı sıra Salih Dursun, Yusuf Erdoğan, Esteban Alvarado ve Fatih Atik ise bu kez 11'de yer almadı. Karadeniz ekibinde, Onur Recep Kıvrak, Aykut Demir, Özer Hurmacı, Erkan Zengin, Mustafa Yumlu, Aytaç Kara ve Cavanda, bu oyuncuların yerine görev aldı.
- Trabzonspor'da stoperler döndü
Trabzonspor'da, geçirdiği gribal enfeksiyonun ardından iyileşen Aykut Demir ile sakatlığı düzelen Mustafa Yumlu, stoperde tekrar birlikte görev yaptılar.
Biri Süper Lig'de, ikisi de Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere toplam 3 karşılaşmada forma giyemeyen defans oyuncuları, teknik direktör Hami Mandıralı yönetiminde ilk maçlarına çıktılar.
Bordo-mavililerde savunmanın sağında Cavanda görev yaparken, sol tarafta ise teknik direktör Mandıralı, Bosingwa'yı tercih etti. Özer Hurmacı da hastalığının ardından takıma dönen bir başka isim oldu.
- Kalede Onur, forvette Muhammet Demir
Trabzonspor'da sakatlığı düzelen Onur Recep Kıvrak da kaleyi Esteban Alvarado'dan devraldı.
Geride kalan hafta Akhisar Belediyespor ile oynanan maçta görev alamayan Onur Recep Kıvrak, tekrar formasına kavuşarak kaptan olarak sahaya çıktı.
Karadeniz ekibinde Cuma günü yapılan antrenmanda Douglas ile girdiği ikili mücadelede sakatlanarak idmanı tamamlayamayan ve durumu maç saatinde belli olacağı açıklanan Muhammet Demir de kendini iyi hissetmesi üzerine takımdaki yerini aldı.
- Eksik oyuncular
Trabzonspor'da 6 futbolcu takımda yer alamadı.
Karadeniz ekibinde Mehmet Ekici, Cardozo, Okay Yokuşlu ve Güray Vural sakatlıkları, Musa Nizam hastalığı, Douglas da kart cezası sebebiyle forma giyemedi.
Trabzonspor'da taraftarlar, karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaklaşık 5 bin dolayında bordo-mavili taraftar yer alırken, 500 kişilik Kayserispor taraftarı da Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.
Maç öncesinde bordo-mavili futbolcular, Hollanda’nın Rotterdam kentinde ilik nakli bekleyen Trabzonlu Bade Çakır’ın resminin yer aldığı formalar ile ısındı. Bordo-mavili futbolcular sahaya, "Bade'nin zamanla yarışında elinden tut" yazılı pankartla çıktı.
Maç öncesi eski takım arkadaşları olan Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı ile Kayserispor'un başında bulunan Tolunay Kafkas, birbirlerine sarılarak başarılar diledi.
Karadeniz ekibindeki bazı futbolcular da 2013-2014 sezonunda Trabzonspor'da teknik direktör olarak görev yapan Tolunay Kafkas'a maç öncesi sarılarak hasret giderdi.