Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, noter onaylı imzaların kulübe ulaşmasından 30 gün sonra yönetim kurulu kongre ilanı yapmaz ise imzacıların mahkemeye giderek kongre yaptırma haklarının doğabileceğini söyledi.
Trabzonspor’da, mevcut yönetim kuruluna seçim kararı aldırmak isteyen muhaliflerin, ’Trabzonspor İmza Platformu’ adı altında topladıkları imzaları gazetelere ilan vererek duyurmasının ardından başlayan tartışmalar üzerine Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, konuya açıklık getirdi.

BUNDAN SONRA YÖNETİM KURULUNUN TAKDİRİ
Özbak, imza toplayanların Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşmek istediklerini belirterek, "Benden aracılık yapmamı istediler. Bunun üzerine ben de yönetim ile görüştüm. Önce olumlu bir hava esti, sonrasında ise başkan ’gereğini yapsınlar’ diyerek görüşmeye gerek olmadığını söyledi. Tüzükte yönetim kurulunun seçime gitme şartları bellidir. Yönetim kurulu seçime gerek görürse gidebilir. Denetleme kurulunun gerekli gördüğü durumlarda olabilir. Son Olağan Genel Kurula katılan üyelerin 1/5’in talebiyle olur. Her durumda kongre ilanını yönetim kurulu yapar. Kanun da böyle der, tüzük de böyle der" ifadelerini kullandı.
Başkanla görüşmek isteyenlerin gazete ilanları vererek bu görüşmeyi sağladıklarını dile getiren Özbak, "Gazete ilanlarından anladığım kadarıyla başkanla görüşmek isteyenler, ’biz ciddi anlamda imza sayısına ulaştık. Bunun inİsiyatifini kullanma hakkını size veriyoruz’ şeklinde gazete ilanlarıyla bu görüşmeyi sağlamış oldular. Bundan sonrası yönetim kurulunun takdiridir. İmzalar noter onaylı olup kulübe ulaşmasından 30 gün sonra imzacıların bu talebi karşısında yönetim kurulu kongre ilanı yapmazsa imzacıların mahkemeye giderek kongreyi yaptırma hakları doğar" dedi.
(İHA)