Çimşir ligi lider olarak bitireceklerini söyledi. 22 haftayı kendi sahasında oynadığı Sivasspor maçı ile tamamlayan Trabzonspor, galibiyet sevinciyle birlikte liderlik sevinci de yaşadı. Türkiye Süper Lig 22 hafta maçında kendi sahasında Demir Grup Sivasspor’u 2 - 1'lik bir skorla yenerek lider olan Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Hüseyin Çimşir, sezon sonuna kadar bu gidişata devam edeceğiz, ligi lider bitirmek bizim için çok önemli dedi.

Galibiyetle Gelen Liderlik

Sezona takımda yaşanan sıkıntılarla giren Trabzon'da sular yavaş yavaş duruluyor. Eski Trabzonspor'lu futbolcu olan ve teknik direktörlük görevine bir süre önce veda eden Ünal Karaman'dan sonra teknik direktör Hüseyin Çimşir olmuştu. 

Bu hafta oynanan Süper Lig’in 22. hafta maçında Demir Grup Sivasspor’u Trabzon'da 2 - 1 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturan bordo mavili ekibin teknik patronu Hüseyin Çimşir, galibiyetin sevincini yaşıyoruz, umarım bu yükselişimiz sezon sonuna kadar devam eder ve sezonu lider bitiririz dedi. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Royalbetin, mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Basın mensuplarının sorularını içtenlikle cevaplayan Çimşir, lider oldukları için çok mutlu olduğunu söyledi. 

Maçtan hemen sonra konuşan Çimşir, liderlik yarışından uzun bir süredir uzakta olduklarını, bu koltuğa oturmanın kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi. Şu an için lider olmak çok büyük bir başarı değil önemli olan sezonu lider olarak tamamlayarak şampiyon olmak dedi. Trabzonspor'un yıllardır şampiyonluk kupasını almadığını belirten Şimşir, bu yıl neden bu kupayı alan takım biz olmayalım dedi. 

Oyuncularına da övgü dolu sözler kullanan Çimşir, tüm oyuncularımı kutluyorum, performansları çok iyi, hırslı ve istekliler, sezon sonuna kadar bu şekilde devam etmelerini istiyorum açıklamalarında bulundu.

Takımın Maç Hakimiyetinden Memnunum

Trabzonspor ligin 22.haftasında Sivasspor'u 2 - 1 yenerek liderlik koltuğuna oturdu. Maç sonrasında basına açıklama yapan Çimşir'in sözleri son derece iddialıydı. Basına yaptığı açıklamalardan sonra gazetecilerin sorularına da yanıt veren Çimşir açıklamalarına sorulara göre devam etti.

 Bir basın mensubunun Trabzonspor'da özellikle son 15 - 20 dakikalık bölümde temponun düştüğüne dair bir soru yönetmesi üzerine özel açıklamalar yaptı. Hüseyin Çimşir, "Oyunun maçın ilk dakikasından itibaren hakimiyeti bizdeydi. Bu hakimiyetimiz 65-70 dakika sürdü. 

Tempoyu sürekli yükselttik ve başarılı olduk. Ciddi pozisyonlarımız vardı ve rakibimizi demoralize ettik. Oyunun sürekli olarak hakimi bizdik. Hem oyuncularımın temposu sayesinde, hem de oyunu forse etme konusunda çok ciddi pozisyonlarımız var. Pozisyonları değerlendirebilseydik skoru 3 ya da 4 yapabilirdik. 

Maçta bazı pozisyonlarda rakibimiz çok şanslıydı. Yoksa skor çok daha farklı olabilirdi. Sivasspor çok kaliteli bir takım ancak skor 2 - 0 olduktan sonra oyundan düşseler de oyun içinde kalmaya çalıştılar. Skoru arttıramadığımız için skoru korumak için riskli tavırlardan kaçınmamız da şarttı" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Maçına Bakacağız

Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, önümüzdeki hafta oynanacak olan Beşiktaş maçı hakkında da açıklamalar yaptı. Bu maçta kart cezalısı olması nedeniyle oynayamayacak olan Obi Mikel’in çok önemli bir kayıp olduğunu söyledi. Bu oyuncunun yerini doldurmak için farklı taktikler deneyebileceğini açıklarken, Obi Mikel'den başka 5 oyuncusunun daha sarı kart cezası sınırında olduğunu açıkladı. Bu bakımdan oyuncularını uyaracağını açıklayan Çimşir, yollarına daha dikkatli oyuncularla devam etmelerinin şart olduğunu anlattı.

Çimşir, yaptığı açıklamalara Rıza Çalımbay’la ilgili bir soruya cevap vererek devam etti. Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın Sörloth’un oynamasına şaşırdığını oyuncunun cezalı olduklarını düşünmeleri tarzındaki açıklamaları konusunun sorulması üzerine de "Sörloth için ilk önce 2 maç ceza verdiler. Sonrasında bu cezanın yanlış olduğunu söyleyerek cezasını 1 maça indirdiler. Zaten doğru olanda buydu. 

Hatalarını fark etmeleri güzel bir gelişme. Sörloth bizim en değerli oyuncularımızdan biri. Hem performans olarak hem de maçtan kopmaması oyuncuyu öne çıkarıyor. Diğer oyuncularımız da maç boyunca gayet güzel mücadele etti. Biz ekipçe kazandık. Yalnızca bir oyuncuya bu başarıyı bağlamak istemem. İyi oynadık ve daha temkinli davranarak maçı biz kazandık" açıklamasını yaptı.

Maçta sakatlık yaşayan ve bu nedenle oyundan çıkmak zorunda kalan Nwakaeme hakkında da açıklama yapan Çimşir, oyuncunun yaşadığı sıkıntıyı bildiğini ve ciddi bir problem olmadığını söyledi. Oyuncuyu riske atmamak için oyundan aldıklarını açıklayan Çimşir, yarın oyuncunun durumunun daha da netleşeceğini ve kulüp doktorundan bilgi alacağını dile getirdi.