Trabzonspor Medical Park, uzatmalı ve olaylı maçta Anadolu Efes'e  65-73mağlup oldu.

Karşılaşmanın dördüncü periyodunun bitimine 4 dakika kala Anadolu Efes 54-53 öndeyken Trabzonspor taraftarları hakemlere  haklı tepki gösterdi ve 3 kez anons yaptırılınca kurallar gereği hakemler soyunma odasına gitti.

25 dakikalık aradan sonra devam edilen oyun 59-59 berabere sonuçlandı. Uzatma sonunda Anadolu Efes 73-65 üstünlük sağladı.  
 
Maça Sariç’in 3 sayılık basketiyle önde başlayan Anadolu Efes oldu. Karşılıklı basketlerle geçen ilk çeyrekte Anadolu Efes rakibine göre biraz daha baskın gözüktü. Anadolu Efes’te Cedi Osman ve Jason Granger’in etkili olduğunu, ev sahibi ekipte de Hardy ve Prince’in skor etkinliği dikkat çekti. 14-16 Anadolu Efes’in önde girdiği reklam molası sonrasında Hardy’nin 3 sayılık basketine 2 sayılık basketle karşılık veren Dunston oldu ve ilk çeyrek 17-18 Anadolu Efes’in üstünlüğünde tamamlandı.

İkinci çeyrek Anadolu Efes maçı bir adım önde götüren taraf oldu. Dibler, Dunston ve Brown’un sayılarıyla skoru 19-25’e taşırken farkı da 6 sayıya kadar açtı.Damian Kulig ve Stipjanovic’in etkili oyunları da Hardy’nin skor gücüne katkı yapınca devrenin tamamlanmasına 1:03 kala TSMP 30-29 öne geçmeyi başardı.3 saniye kala Granger’in serbest atış isabetiyle devre 30-30 tamamlandı.

3ncü çeyrek Saric takımını bir kez daha öne geçiren isim olurken, Kitchen ve Kulig karşılık vermekte gecikmedi. Saric bu çeyrekte takımı adına arka arkaya skor bulan isim oldu. Saric’in karşısında bu sefer Fells çıktı ve 3 sayılık basketlerle takımı adına maça denge getiren isim oldu. 3ncü çeyrek skorunu belirleyen Granger oldu. (49-51)


Maçın son periyodu Hardy’nin basketiyle başladı ve skorda bir kez daha eşitliği yakalayan TSMP oldu. Dunston’ın basketine Hardy karşılık verdi. Fells’in smacıyla TSMP 55-54 öne geçtiğinde maçın bitimine 5:10 dakika vardı. Granger’in başarısız 3 sayılık atış denemesinden sonra Fells skoru 57-54’e taşıyan isim oldu. Maçın bitimine 2:48 kala Fells’in basketiyle fark TSMP lehine 5’e çıktı. Granger ve Heurtel’in faul çizgisiden 5’te 5 atması sonrasında skora eşitlik geldi.59-59. Son 53 saniyede taraflar skor bulamayınca maç uzatmaya gitti.

Uzatmaya sayıyla başlayan Anadolu Efes oldu. Maçın istenileni veremeyen ismi Diebler’in 3 sayılık basketi sonrasında kaşılık veren Prince oldu. Dunston’ın serbest atışı ve Saric’İn smaç basketi ile skor 61-65 olduğunda uzatma süresinin bitimine 2:34 vardı. Dİebler’in bulduğu 3 sayılık basket ile Anadolu Efes 7 sayı öne geçti. Kitchen’ın basketi ile fark 5 sayıya inse de, Grangerve Dunston maçın skorunu belirleyen isimler oldular ve uzun süren karşılaşmayı 65-73 kazanan konuk ekip Anadolu Efes oldu.
 


div>