Ev almak için önemli bir seçenek haline gelen faizsiz satışlar, faizin bütün olumsuzluklarına karşı alternatif teşkil etmektedir.

Banka Kredisi İle Ev Almak Nasıl Bir Yöntem?

Ev alırken faizsiz ev alma yöntemleri, inancımıza uyması dolayısıyla huzur kaynağı olurken, ticari şartların tek tek incelenmesi de rahat rahat ödeme yapmanın kaynağı haline gelecektir. Banka kredilerinde, bankalar 100 lira borç verip, 200 lira almayı taahhüt ettiriyorlar. Bu da açık bir şekilde faizdir. Yani, bankalar sizi ev sahibi yapmıyor, size faizli borç para veriyorlar. Yani onların yaptığı ticaret değil, faizciliktir. Ticaret ise, mal alıp-satmaktır. Ticarette zarar ve kar söz konusudur. Ticarette hizmet vardır. Piyasanın canlanması vardır. Faiz ise, hiç emek harcamadan kazanmak vardır. Bu nedenle faizli krediler için bir daha düşünülmelidir.

Faizsiz Kredi Seçenekleri

Faizsiz çalışan kurumlar, ticari kurallar çerçevesinde ticaret yapmaya çalışmaktadırlar. Evin sizin yerinize satın alıp size belli bir karla satmaktadırlar. Yine hizmet bedeli ücreti alarak, komisyon almaktalar, ev fiyatında oynama yapmamaktadırlar. İmece usulü ile önceden ev taksitlerin almaya başlayıp, belli tarihlerde çekiliş yaparak ev sahibi yapmaktadırlar. Bütün bu olanaklarla, peşinatsız ev almak oldukça kolaydır. Faizsiz kurumlar, peşinatsız ev kampanyaları ile faiz belasından kurtarmaktadır. Ev alırken altın kuralı unutmamalıyız. Faizin ne olduğunu bileceğiz ve imza attığımız sözleşmenin faizsiz olduğuna ve diğer önemli maddeleri içerdiğine dikkat edeceğiz. Bütün bu şartlarla faizsiz ev almak oldukça kolaydır.

Senetle ev satan bu kurumlar, evinizi size -20 gibi komisyonla size satmaktadırlar. Bu sebeple 100liralık evler 115-120 liraya gelmektedir. İster senetle, ister peşinatsız ev sahibi olmak isteyenler için özel kampanyalar düzenlemektedirler. Bu durumda siz aldığınız evin parasını ödemiş oluyorsunuz. Bankadan 100 liralık ev için 200 lira faizli borç ödemek zorundasınız. Buna bakacak olursak, faizsiz sistemler daha iyidir. İnce eleyip sık dokumak, ev alırken kar etmenin şartlarındandır. Bunun için en doğru faizsiz ev sahibi olma yönteminin seçilmesi gerekir.