TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ı deplasmanda 3-0 mağlup eden Trabzonspor'da, stoper oyuncuları attıkları gollerle santrfor oyuncuların gol sayısına yaklaştı.

Sarı-kırmızılı takım karşısında Cezayirli savunma oyuncu Carl Medjani (2) ve Yusuf Erdoğan'ın golleriyle galibiyete ulaşan karadeniz ekibinde, stoper oyuncuları bu sezon takıma gol bakımından da önemli katkı sağladı.

Trabzonspor'da stoper oyuncuları Carl Medjani 4, Belkalem 2, Papadopoulos da 1 gol olmak üzere 7 gole ulaştı. Santrfor mevkisinde forma giyen Cardozo 6, Yatabere de 2 gol olmak üzere 8 gol attı.

Galatasaray karşısında takımının ilk iki golünü atan Cezayirli Carl Medjani, bu sezon 4'üncü kez fileleri havalandırdı. İstanbul deplasmanından takımının 3 puanla dönmesinde başrol oynayan savunma oyuncusu, bordo-mavililerin Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 yendiği maçta 1 gol kaydetmişti. Cezayirli oyuncu,Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi play-off maçında Rusya'nın Rostov takımını 2-0 yendiği maçta da bu sezon takımının ilk golüne imza atmıştı. 

Trabzonspor'un bir başka Cezayirli stoperi Essaid Belkalem ise bu sezon 2 gol attı. Medjani'yle Mersin İdmanyurdu filelerini havalandıran Belkalem, bordo-mavililerin Gaziantepspor'la 4-4 berabere kaldığı maçta da 1 gol kaydetti.

Karadeniz temsilcisinin bu sezon UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki ilk maçında Ukrayna deplasmanında Metalist Kharkiv karşısında galibiyeti getiren golü Yunan savunma oyuncusu Avram Papadopoulos attı. Yunan stoper, son dakikada attığı golle takıma 2-1'lik galibiyeti getirdi.

Sezon başında Portekiz'in Benfica Kulübü'nden transfer edilen Cardozo, Torku Konyaspor maçında 2, Gaziantepspor, İstanbul Başakşehir (penaltıdan) ve Mersin İdmanyurdu maçlarında da 1 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Cardozo, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rostov ile oynanan karşılaşmada da 1 gol atarak resmi maçlarda 6 gol kaydetti.

Yatabare ise ligde Gaziantepspor, UEFA Avrupa Ligi'nde de Lokeren maçında 1'er gol kaydetti.

Lig ve Avrupa'da 16 maçta 23 gol kaydeden bordo-mavili takımda stoper ve santrfor oyuncuları ise toplam 15 gol kaydetti.

- Stoper ve santrforların golleri

Trabzonspor'da stoper ve santrofor oyuncuların golleri şöyle:

-------------------------------------------------------------------------------

Trabzonspor-Rostov (2-0): Medjani, Cardozo

Metalist Kharkiv-Trabzonspor (1-2): Papadopoulos

İstanbul Başakşehir-Trazonspor (1-1): Cardozo

Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu (3-1): Belkalem, Medjani, Cardozo

Trabzonspor-Lokeren (2-0): Yatabare

Trabzonspor-Gaziantepspor: Belkalem, Yatabare, Cardozo

Trabzonspor-Torku Konyaspor (3-2): Cardozo (2)

Galatasaray-Trabzonspor (0-3): Medjani (2)