TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Spor Toto Süper Lig'de ilk 6 haftada rakip fileleri sadece 3 kez havalandıran ve ligin en az gol atan takımlarından biri olan Trabzonspor'da, sezon başında yolların ayrıldığı Paraguaylı oyuncu Oscar Cardozo'nun boşluğu doldurulamadı.

Bordo-mavili kulüpte üçüncü kez göreve gelen, sezon öncesinde gerçekleştirilen Slovakya ve Macaristan kamplarında takımına hücum gücü yüksek, sahanın her yerinde mücadele eden bir futbol tarzını oturtmaya çalışan teknik direktör Ersun Yanal, ligin ilk 6 haftalık bölümünde bunu gerçekleştiremedi.

Sezon başında Oscar Cardozo ile yollarını ayıran Karadeniz ekibinde, Portekiz'in Porto Kulübünden Hyun Jun Suk ve genç golcü Ramil Sheidaev kadroya katılmıştı. Bu oyuncuların yanı sıra kiralık olarak gittiği İngiltere'nin Sunderland takımından dönen Dame N'Doye ve Muhammet Demir, ilk 6 haftayı golsüz kapadı.


- Cardozo'nun eksikliğini hissetti


Trabzonspor, bu sezonun ilk 6 haftasında Oscar Cardozo gibi golcü bir oyuncu eksikliği yaşadı.

Bordo-mavili formayı giydiği iki sezonda ligde 25 gol kaydeden ancak sezon başında Yunanistan'ın Olympiakos takımına transfer olan Paraguaylı santrfor, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarının ilk 6 haftalık dönemlerinde 2'şer kez rakip fileleri havalandırmıştı. Cardozo, geride kalan iki sezonda takımının da en golcü oyuncusu olmuştu.

Ligin ilk 6 haftasında 3 golde kalan Karadeniz ekibinde, 2 golü Ogenyi Onazi, 1 golü de Yusuf Erdoğan atmıştı.


- 4 forvet oyuncusunun süreleri


Trabzonspor'da bu sezon şu ana kadar forvet mevkisinde en fazla forma giyen futbolcu Hyun Jun Suk oldu.

Güney Koreli oyuncu, ilk 6 karşılaşmada 410 dakika forma giyerken rakip fileleri havalandıramadı.

Geride kalan sezonun devre arasında transfer edilen Muhammet Demir, 5 maçta 351 dakika, Dame N'Doye ise sadece bir maçta 26 dakika oynayıp gol kaydedemedi.

Genç oyuncu Ramil Sheidaev, ligin ilk 6 haftasında forma şansı bulamadı.