TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'a deplasmanda 2-1 mağlup olan ve maçın hakemi Mete Kalkavan'a büyük tepki gösterilen Trabzonspor'da, oynanan futbol gelecek için umut verdi.

Karşılaşmanın ardından kulüp başkanı Muharrem Usta, teknik heyet ve futbolcuları ortaya konulan futbol ve mücadeleden dolayı tebrik etti.

Trabzon'a dönen bordo-mavili kafileyi de taraftarlar sevgi gösterileriyle karşılayarak maçın hakemi Kalkavan'a tepki gösterdi.


-Usta: "Canı gönülden tebrik ediyoruz"


Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, maçın bitiminin ardından soyunma odasına inerek teknik direktör Ersun Yanal ve futbolculara bir konuşma yaptı.

Usta'nın konuşmasında, ilk kez soyunma odasına inip teknik heyet ve futbolcuları kutladığını belirterek, "Sizi canı gönülden tebrik ediyoruz" dediği paylaşıldı.

Beşiktaş karşısında, çok tartışılan bir golle birlikte 2-0 geriye düşüldüğünü vurgulayan Usta'nın, "Böyle olmasına rağmen, Beşiktaş'ın 'Allah'ım bu maç bitse de kurtulsak' diye düşündüğü bir maç oynadınız. Belki uzun zamandır Trabzonspor'un ilk defa, 'Evet, geliyoruz' dediği bir maça çıktık. Biz bu takımın da hocanın da arkasındayız. Başkan seçildiğim günden beri herhalde en mutlu olduğum günümdeyim. Puan ve skor önemli değil. Biz burada muhteşem bir iş çıkardık. Bütün Türkiye Trabzonspor'a yapılan haksızlığı konuşuyor. Arenada matador sizi bıçakladı ama öyle bir Trabzonspor vardı ki taraflı tarafsız bütün Türkiye sizi konuşuyor." ifadelerini kullandığı bildirildi.


- Yönetim üyelerinin tepkisi


Trabzonspor'da yöneticiler sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Beşiktaş maçının hakemi Mete Kalkavan'ı eleştirdi.

Kulüp genel sekreteri Gençağa Meriç, Querasma'nın Yusuf'un ayağına bastığı fotoğrafı paylaşarak, "Rakibe yapılan bu hareketin karşılığı dünyanın her yerinde kırmızı karttır. Hakem olmaya gerek yok." ifadelerini kullandı.

Yönetim kurulu üyesi Ali Rıza Egemen ise "Trabzonspor camiasına haksız tutum içinde kim varsa hepsini Allah'a havale ediyorum. Yeter artık." yorumunda bulundu.

Akyazı Spor Kompleksi'nden sorumlu yönetim kurulu üyesi Gökhan Saral ise, "Yeter artık. Biz de ne mücadele biter ne Yusuf'lar! Bravo Kalkavan, tebrikler Quaresma. Süleyman Seba'nın sözü de size madalya olsun." ifadelerine yer verdi.


- Taraftarlar karşıladı


Trabzonspor taraftarları maçın ardından uçakla Trabzon'a dönen bordo-mavili kafileyi geç saate karşın karşılayarak sevgi gösterilerinde bulundu.

Taraftarlar, "Böyle oynayın, canımızı veririz" şeklindeki tezahüratlarla futbolculara destekte bulunurken, maçın hakemi Mete Kalkavan'a da tepki gösterdi.

Öte yandan, milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan dolayı bordo-mavili ekibi 3 gün izin verildi. Trabzonspor takımı, 9 Kasım Çarşamba günü yapacağı antrenmanla Antalyaspor maçı hazırlıklarına başlayacak.