TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Mali İşler Koordinatörü Emre Aksoy, camia olarak hakem hatalarından dolayı canlarının çok yandığını belirtti.

Aksoy, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'la oynadıkları maçtaki hakem kararlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Geçen sezon zor bir süreçten geçtik. Hemen her maç sahada oynanan oyundan çok hakemler konuşuldu. Bu sezon öyle olmayacağını umduk ama görüyoruz ki değişmiyor." ifadesini kullandı.

Herkesin hata yapabileceğini vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:

"Hiç kimse hatalardan dolayı bir anda bir kişi veya kuruma eleştiri oklarını yöneltmez. İnsanların bu noktada tek bir beklentisi vardır. O da samimiyet. Dolayısıyla birilerinin çıkıp özür dilemesini ya da yanlış kararlar verildiğinin açıklanmasını, yetkililerin veya sorumluların ağzından, insan duymak istiyor. Çünkü, hata ile art niyeti ayıran ince çizgi özür dilemektir. Biz bunu geçen sezondan beri bir tek yetkilinin ağzından duymadık. Doğruya doğru, yanlışa yanlış desinler. Çünkü sustukça kamuoyunun tepkisini alıyorlar, antipatisini kazanıp tartışılır hale geliyorlar."

Beşiktaş Kulübünün, tartışmalarla ilgili tutumuna da değinen Aksoy, "Hakeme eleştiri getiren bir gazeteyi tesislere koyma yasağı getirerek hakemin avukatlığı yapılmıştır. Trabzonlu bir yöneticinin, teknik adamın ve takım kaptanının olduğu bir kulüpte, bu ve bunun gibi adaletsizlikleri görmek bizi iki kat üzmektedir. Futbolseverlerin saygısını kazanmak için maç kazanmaya gerek yok. Namağlup gitmek saygı kazandırmaz, samimi olmak ve hak ederek galip gelmek saygı kazandırır." değerlendirmesinde bulundu.