İSTANBUL (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, bu yıl gelirlerinin 200 milyon lirayı aşarak rekor kırabileceğini söyledi.

Bordo-mavili kulübün, Turkcell ile yeni projesi "61cell"in Çırağan Sarayı'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Muharrem Usta ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile bordo-mavili futbolcular Mehmet Ekici, Luis Ibanez ve Fabion Castillo katıldı.

Toplantıda konuşan başkan Muharrem Usta, bu yıl Trabzonspor için çok önemli işlere imza attıklarını belirterek, "Başkanlık seçimine girerken 'Trabzonspor'un gelirini arttıracağız.' demiştik. İnşallah bu sene gelirimiz 200 milyon lirayı aşarak bir rekor kıracak gibi. Tüm Trabzonsporlular, kulübün geleceğinin bu tür anlaşmalardan geçeceğini görecek. Turkcell ile hem 61cell hem de Akyazı'nın akıllı stat olması yönünde iş birliğimiz var. 61'in Trabzonspor'a büyük güç katacağını düşünüyorum." diye konuştu.

UEFA ile yaptıkları finansal fair-play anlaşmasına değinen Usta, şunları kaydetti:

"Bu sene UEFA ile yaptığımız görüşmeler var. Sattığımız oyunculardan elde ettiğimiz bonservis kadar harcama yapabiliyoruz. Bu sene iyi bir noktaya geldik, bundan sonra daha da iyi bir noktaya ulaşacağız. Hat satışlarında hedeflediğimiz 100 bin rakamına ulaşırsak, 30-35 milyon liralık bir gelir elde edilebilir. 100 bin hat satışı ile birkaç kaliteli, iyi oyuncu alabiliriz. Bugün kombine satışını da başlattık, içine hediye forma da koyduk. Çok kısa sürede 100 bin olsun, üzerine her 100 bin koyduğumuzda olağanüstü bir noktaya geleceğiz. Bu gelire ek olarak, 0 561 61 61 61 ile başlayan ve yalnızca son numarası değişik olacak az sayıdaki numaraları açık arttırma ile satacağız. Trabzonsporluların bu açık arttırmaya büyük ilgi göstereceğine ve gelirimizin daha da artacağına inanıyorum."


- "Ersun hoca ciddi bir rakam ödeyerek loca aldı"


Trabzonspor Kulübü Başkanı Usta, teknik direktör Ersun Yanal'ın, yakında açılışı yapılacak Akyazı Stadı'ndan loca aldığını ifade etti.

Yanal'ın loca için ciddi bir rakam ödediğini aktaran Usta, "Açık arttırmaya çıkacak az sayıdaki özel numaralar için Ersun hoca da açık arttırmaya katılabilir. Ersun hoca zaten çok ciddi bir rakam ödeyerek bizden loca da aldı. İnanıyorum ki açık arttırmada da en önden yerini alacaktır. Hocamız ile dün görüşürken kendisinin 1961 doğumlu olduğunu söyledi, ona iyi bir numara vereceğiz." açıklamasında bulundu.


- "Akyazı Stadı'nın isim sponsorunu açılıştan önce duyuracağız"


Muharrem Usta, Akyazı Stadı'nın isim sponsoru hakkında da görüşmelerin son aşamaya geldiğini belirtti.

Yeni statlarının ismini açılıştan önce duyuracaklarını kaydeden Usta, "Stat isim sponsorluğu konusunda da iyi gidiyoruz. İnşallah yakında o ismi de açıklayacağız. O konuda bir sorunumuz yok. Artık son görüşmeleri yapıyoruz. Trabzonspor artık yükselişte. Akyazı Stadı'nın isim sponsorunu açılıştan önce duyuracağız. İyi bir marka yine Trabzon'a gelecek." ifadelerini kullandı.


- Futbolcuların görüşleri


Tanıtım toplantısına katılan futbolculardan Mehmet Ekici, yeni sezonda Trabzonspor taraftarını mutlu etmek istediklerini aktardı.

Bordo-mavili ekibin yeni transferlerinden Fabion Castillo ise 61. dakika şovunun taraftarlar için büyük bir şenlik olduğunu ve yeni statta dolu tribünler önünde bu şovu yaşamak için sabırsızlandığını vurguladı.

Trabzonspor'un diğer yeni transferi Luis Ibanez de, "Benim için 61 ile tanışmak çok komik oldu. Şehirde gezerken her yerde 61 gördüm. Hemen '61 numarayı giyen çok önemli bir futbolcu mu var?' diye sordum. Sonra anladım ki 61 yalnızca bir numara değil." görüşlerini paylaştı.


- Terzioğlu: "Akyazı Stadı'nın teknolojik altyapısını kuracağız"


Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Trabzonspor ile imzaladıkları anlaşmadan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Terzioğlu, "61cell" projesinin yanı sıra Akyazı Stadı'nın teknolojik altyapısını da kuracaklarının altını çizerek, şöyle konuştu:

"Trabzonspor ile yaptığımız iş birliği hem bordo-mavili kulübe hem de bize güç katacaktır. Trabzonspor'un Akyazı Stadı'nın da teknolojik altyapısını kuracağız. Çok ciddi yatırımlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Futbolun daha çok insana ulaşabilmesi için gerekli adımları atıyoruz. Biliyorsunuz ki biz, federasyonları, milli takımlarımızı destekliyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. Olimpiyatlara katılan atletlerimizle de gurur duyuyoruz. Ligin yayınlanması için gelişmeleri takip ediyoruz, burada da katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Bugün Türkiye'de futbol ligini evlerinde kısıtlı sayıda ödemeli sistemle 1,1 milyona yakın insan izliyor. Bu sayıyı arttırmak istiyoruz. Bunun doğru platformunun akıllı cihazlar, tabletler olacağını düşünüyorum. Futbolu 4-5 milyon insana nasıl ulaştırırız, bunun için çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu çalışmaların nasıl sonuçlanacağını göreceğiz."