Son yılların en kötü performansını sergileyen Trabzonspor, içinde bulunduğu enkaza çare arıyor. Bordo-mavililer bir maç eksikle zirve ile arasındaki puan farkını 22’ye, küme potasıyla 10’na düşürerek hedefsiz bir takım konumuna geldi.
Bordo-mavili takım, Spor Toto Süper Lig’de 20. hafta itibarıyla son yılların en az puanını topladı. Ligde Akhisar Belediyespor’a 2-1 yenilerek kan kaybetmeye devam eden Trabzonspor, son yılların en kötü performanslarından birini sergilerken, Ziraat Türkiye Kupası’nin ardından Spor Toto Süper Lig’de de iddiasız takımlar arasına girdi.
Teknik Direktör Shota Arveladze yönetiminde ilk haftalarda sergilediği performans ile şampiyonluğa oynayan takımlar arasında gösterilen Trabzonspor, ilerleyen haftalarda beklentilerin altında kaldı. Önce şampiyonluğa, sonra ise Avrupa’ya gitmenin kestirme yolu olarak gördükleri Ziraat Türkiye Kupasına havlu atan Karadeniz ekibi, ligde ise aldığı mağlubiyetlerle alt sıralara demir attı. Süper Lig’de 20. hafta sonunda hanesine 24 puan yazdıran Trabzonspor, son 8 sezonunun en az puanını topladı. Bordo-mavili ekip, tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşadığı 2006-2007 sezonunda 20. haftayı 24 puanla geçmişti.

HACIOSMANOĞLU ENKAZ BIRAKTI
Trabzonspor’da 26 Mayıs 2013’de göreve gelen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun teknik direktörler dair yakalayamadığı istikrar kendisinin de sonunu hazırladığı belirtiliyor. Sportif başarısızlık, futbolcularla birlikte ekonomik sorunlar bordo-mavili kulübü bugünlere taşıyan faktörler arasında gösteriliyor. Sürekli yaşanan teknik adam değişiklikleri ise futbolcuların kafasını karıştırdı. Göreve gelir gelmez Tolunay Kafkas’la yollarını ayıran Hacıosmanoğlu, sonrasında Mustafa Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodzic, Ersun Yanal, Shota Arveladze ve Sadi Tekelioğlu göreve getirdi. Hacıosmanoğlu, 2 seneyi aşan görev süresi boyunca 6 teknik adamı göreve getirerek tarihe geçti.

MUHARREM USTA’DA TRANSFERİ VE TEKNİK ADAM DEĞİŞİKLİĞİNİ TERCİH ETTİ
Ekonomik anlamda yaptığı hamlelerle kulübe önemli bir mali kazanç sağlayan Trabzonspor’un yeni başkanı Muharrem Usta, sportif alanda ise aynı performans gösteremedi. Bir önceki yönetiminden aldığı enkazı toparlamaya çalışan yeni başkan Usta, sportif anlamda futbolcu ve teknik adam değişiklikleriyle yaptığı hamlelerden ise beklediği sonucu alamadı. İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde göreve getirilen Gençlik Geliştirme Merkezi Koordinatörü Sadi Tekelioğlu ile yola devam etme kararı alan Usta, fikir değiştirerek takımın başına Hami Mandıralı’yı getirdi ve Muhammet Demir, Güray Vural ve Akakpo’yu takıma kattı.

BİR YILDA 4 TEKNİK ADAMLA ÇALIŞTILAR
Özellikle geçen sezondan bu yana Trabzonspor forması giyen futbolcular, 1 yılda 4 teknik adamla çalıştılar. Yaşanan bu istikrarsızlığın en çok futbolcuların kafasını karıştırdığı belirtiliyor. 3 ile 6 ay arasında farklı sistemlerle oynamak zorunda kalan oyuncular, belli bir sisteme ayak uyduramadıkları görüldü. Bordo-mavili takım, 1 yıl boyunca Ersun Yanal, Shota Arveladze, Sadi Tekelioğlu ve Hami Mandıralı ile çalıştılar.

HAMİ MANDIRALI’DA ÇÖZÜM ARIYOR
Trabzonspor, Sadi Tekelioğlu’nun yerine teknik direktörlüğe getirilen Hami Mandıralı yönetiminde de puan kayıplarını sürdürdü. Tekelioğlu döneminde bordo-mavililer 7 lig maçında 3’er galibiyet ve mağlubiyet elde ederken, 1 maçtan ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Karadeniz ekibi, Ziraat Türkiye Kupasında ise 5 galibiyet elde etti. Bordo-mavililer Mandıralı döneminde ise ligde Akhisar Belediyespor’a 2-1, Ziraat Türkiye Kupası’nda Gaziantepspor’a 2-0 ve Akhisar Belediyespor’a 1-0 mağlup oldu.

TARAFTARIN TEPKİSİ ARTTI
Trabzonspor’un bu sezon ortaya koyduğu mücadeleyi beğenmeyen bordo-mavili taraftarlar göreve gelen yeni yönetime toleranslı davransa da oynanan futboldan memnun olmadıklarını hem sosyal medyadan hem de tribünlerden dillendiriyor.
(İHA)