Kulüp Başkanı Murat Onur, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çakıroğlu, Erol Keleşoğlu ve çok sayıda veli ile öğrencinin katıldığı tören mangal partisi ile başladı. Sonrasında denizde hocaları Samet Ayvaz nezaretinde eğitim gören öğrenciler , denizde neşeli saatler geçirdiler.
Trabzonspor Yelken Kulübü Eğitim Alanı’nda düzenlenen Yaz Kampı Sertifika ve Madalya töreninde başarılı olan öğrenciler eğitimlerine devam etmek üzere üstün başarı belgesi ve madalya ile ödüllendirilirken. Bir üst seviyeye geçemeyen öğrencilerde başarı belgesi ile onurlandırıldı.

Törende bir konuşma yapan Kulüp Başkanı Murat Onur şunları söyledi:
Yelken Kulübümüz şehrimizde halen iş hayatında aktif olarak çalışan, gönlünü denize ve deniz sporlarına adamış seçkin 20 işadamı tarafından, Ekim ayında kurulmuş ve akibetinde Türkiye’nin ve dünyanın güzide kulübü Trabzonspor’umuzdan isim hakkını alarak adını Trabzonspor Yelken Kulübü (TSYK) olarak tescil ettiren, şehrimizde açılan son yelken kulübüdür.
Kulübümüz idari faaliyetlerine ve yelkenli teknelerle olan sportif çalışmalarına Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin hemen altında bulunan Trabzon Marina’da devam etmektedir.
Bünyemizde optimus, lazer tipi teknelerin yanında daha önce bu sporu en üst düzeyde yapmış bir antrenörümüz, çocuklarımızı evlerinden alıp çalışmalar sonrası tekrar evlerine bırakacak servis aracımız, teorik eğitimlerin yapılacağı sınıfımız ve çocuklarımıza tümüyle ve gönülden destek olacak bugün için 20 kişilik yönetici kadromuzla faaliyet göstermekteyiz.
Amacımız, deniz şehri olan Trabzonumuz da yelken sporunu tanıtmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmaktır. Bu doğrultuda Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) programında yer alan yarışlar için şehrimizi ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetiştirmektir. Tamamen rüzgar gücünden yararlanılarak hareket ettirilen teknelerde, zekanın ön planda olduğu, çabuk ve doğru karar verebilme yeteneğinin geliştirildiği, çevik, hırslı, kazanma arzusu ile dolu ve bir o kadar da sportmenlik ahlakı ile donatılmış barışçıl, dürüst ve yardımsever bir neslin yetiştirilmesi genel ilkelerimizdendir.
Bu doğrultuda kulübümüzün bugünlere gelmesine vesile olan başta Trabzonspor Kulübü Yönetimi’ne, öğrencilerimiz ve velileri ile kulübümüz yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederiz.