Bordo-mavililerin yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay, Süper Lig’de Trabzonspor çalıştıracağı 12. takım olacak.

Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay, 16 yıl Beşiktaş formasını giyerek siyah-beyazlı kulübün efsane futbolcuları arasına yer alırken, Türkiye A Milli Takım ile Beşiktaş takımının kaptanlığını da yaptı. Futbolculuk yıllarında ’Atom Karınca’ lakabı ile tanınan Çalımbay, 1996 yılında futbolu bırakma kararı aldıktan sonra İngiltere’ye giderek teknik direktörlük kursuna katıldı. Burada eğitim almasından sonra Beşiktaş takımında yardımcı teknik adam görevine getirilen Çalımbay, daha sonra 16 sezondur süren teknik adamlık kariyerine yelken açtı.

Liglerde 441 maça çıkan deneyimli teknik adam, söz konusu maçlarda 165 galibiyet, 120 beraberlik ve 156 mağlubiyet elde ederek 1.39 ortalama yakaladı. Çalımbay, Göztepe, Denizlispor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor , Beşiktaş ,Osmanlıspor, Eskişehirspor, Sivasspor, Mersin İdmanyurdu, Kasımpaşa ve son olarak Antalyaspor takımlarını çalıştırdı.

ÇALIMBAY, TRABZONSPOR’DA GÖREVE YAPACAK 31. İSİM OLDU

Trabzonspor, 44 yıllık Süper Lig geçmişinde bugüne kadar 30 teknik adamla çalışırken, Rıza Çalımbay söz konusu isimlere eklenen yeni isim oldu. Çalımbay ile birlikte 49 kez hoca değişikliğine giden Karadeniz ekibinde yeni hocasıyla birlikte 21 yerli, 10 yabancı antrenör görev yapmış olacak.

GÜNEŞ, BEŞİKTAŞ’TA, ÇALIMBAY TRABZONSPOR’DA

Trabzonspor ile Beşiktaş’ın iki efsane ismi Şenol Güneş ile Rıza Çalımbay faktörü Süper Lige ayrı bir renk katması bekleniyor. Bordo-mavililerin efsane ismi Şenol Güneş, iki kez şampiyon yaptığı siyah -beyazlı takımın başında tarih yazmaya devam ederken, Beşiktaş’ın efsane futbolcusu Rıza Çalımbay da bordo-mavililerde yeni bir dönemin başlangıcına imza atmaya hazırlanıyor.

(Gökmen Şahin/İHA)