61SAAT  SPOR SERVİSİ/LEVENT USTABAŞI - Trabzonspor Basketbol Takımı'ndaki kötü saha sonuçları takımın koçu Halil Üner'in istifa etmesine neden oldu. Kulüp Başkanı Mehmet Yiğit Alp, istifa kriziyle ilgili yayın danışmanımız Levent Ustabaşı'na önemli açıklamalar yaptı.

İSTİFASINA ŞAŞIRMADIM

Halil Üner'in istifasına şaşırdınız mı sorusuna Alp, "Hayır. Kendine yakışanı yaptı. Saha sonuçları ortada…" dedi.
Kişisel anlamda hiçbir problemlerinin olmadığının da altını çizen Başkan Alp, "Yarın hocamıza yönetim kurulu üyelerimiz yemek verecek ve hizmetlerinden dolayı şiltle onurlandırılacaktır" dedi.

MERAK ETMEYİN

Yeni antranör ile ilgili soruya ise Alp, "Şu anda yüzde yüz bir anlaşma söz konusu değil fakat alternatifler üzerinde duruyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor" şeklinde konuştu.

Bordo mavili camiaya da mesaj veren Alp, "Güçlü bir isimle yolumuza devam edeceğiz. Kimse endişelenmesin" şeklinde konuştu.

İSTİFASINDA NELER DEDİ?

Üner, istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle bulunmaktan onur duyduğum Trabzonspor camiasına görev sürem içerisinde bana gösterdikleri sevgi ve saygıdan dolayı teşekkürlerimi sunarım.

BEKO Basketbol Ligi’ne çıkarmayı amaçladığımız takımımızın arzu ettiğim seviyeye ulaşamaması beni derinden üzmüştür. Bu durumun sorumluluğunu taşıyan ve bedel ödemesi gereken tek kişi benim.

Önümüzde bulunan 25 maçlık uzun maratonda inşallah ödediğim bu bedel ve üzüntü boşa gitmez. Takımımızın yeniden layık olduğu Beko Basketbol Ligi’ne dönmesini dilerim. Tüm oyuncuları ve camiayı bu hedef için mücadeleye davet ediyorum.

Trabzonspor camiasına saygılarımı sunarım”

TELEFON TRAFİĞİ YOĞUNLAŞTI

Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Trabzonspor’da bugün hareketli saatler yaşandı. Bardırma Kırmızı deplasmanında alınan yenilginin ardından Antrenör Halil Üner görevinden istifa ederken, Bordo-Mavililer, geçtiğimiz sezon Türk Telekom’u çalıştıran Timuçin Meriç ile temasa geçti. Meriç ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanması ve bu hafta Trabzon’a gelip takımın başına geçmesi bekleniyor. Trabzonspor Basketbol Başkanı
Koç Timuçin Meriç ile görüşme yaptığını da doğruladı.