Türkiye Basketbol Ligi'nde hafta sonu sahasında Anadolu Efes'i konuk edecek Trabzonspor Medical Park'ta, kulüp genel menajeri Nihat Mala, güçlü bir takım ile karşılaşacaklarını belirterek, böyle maçları ancak taraftar desteğiyle aşabileceklerini söyledi.

Mala, AA'ya yaptığı açıklamada, ligin formda ekiplerinden biri olduklarını anlatarak, aldıkları sonuçlarla da bunu gösterdiklerini belirtti.

Anadolu Efes'le yapacakları maça odaklandıklarını dile getiren Mala, "Anadolu Efes gibi güçlü bir takımla karşılaşacağız. Çok zor bir maç bizi bekliyor. Taraftar desteğine ihtiyacımız var. Çünkü bu tür maçları ancak taraftar desteğiyle aşarız" dedi.

Mala, 7 bin 500 kişilik Hayri Gür Spor Salonu'na 6 bin dolayında taraftar beklediklerini ifade ederek, "Bu sezon taraftar desteğinden memnunuz. Her geçen gün artan bir taraftar sayımız var. Bu maçta da taraftarlarımız bizi yalnız bırakmayacaklardır. İki takımın keyifli bir mücadelesi olacaktır. Elimizden geleni taraftarımızla yapacağız" diye konuştu.

Mala, 2008-2009 sezonunda Erkekler İkinci Basketbol Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Trabzonspor Medical Park'ın ligin yeni kulüplerinden olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bir Galatasaray, Anadolu Efes, Beşiktaş veya Fenerbahçe Ülker ne kadar büyükse Trabzonspor da minimum o kadar büyüktür. Trabzonspor'un bu yarışa geç katılmış olması onlardan daha aşağıda bir takım olduğunu göstermez. Trabzonspor Medical Park, ismiyle taraftarıyla şehriyle büyük bir kulüptür. Biz rakiplerimize saygı duyuyoruz ama Trabzonspor Medical Park'ın da ne kadar büyük ve değerli olduğunu biliyoruz. O yüzden büyük diye adlandırılan rakiplerimizin de büyük bir takım ile oynadıklarını düşünmeleri gerekiyor. Galatasaral Liv Hospital'ı bu sezon sahamızda yendik. Aynı başarıyı Anadolu Efes karşısında da göstermek için elimizden geleni yapacağız."