Trab­zons­por Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve Ba­sın Söz­cü­sü Ya­kup As­lan, 2-1’lik çar­pı­cı Be­şik­taş ga­li­bi­ye­tiy­le il­gi­li de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lun­du.
Zor­lu ra­kip­le­ri­ni mücadeleyle yen­dik­le­ri­ni be­lir­ten As­lan “Savaşçı ruh bize geri gel­di. 34 ma­çın sa­de­ce 2’si­ni al­dık. 2 ta­ne büyük, şam­pi­yon ta­kı­mı yen­dik. 5 bü­yük ta­kı­mın dı­şın­da­ki ta­kım­la­ra kar­şı da ay­nı cid­di­yet­te ol­mak, havaya girmemek la­zı­m” diye konuştu.

‘DÖNÜM NOKTASI TÖRE’

Maçta bazen Beşiktaş’ın daha iyi oynadığını belirten Aslan “Beşiktaş Gökhan Töre ile o golü atsa, sıkıntı yaşayabilirdik” derken, Be­şik­taş Tek­nik Di­rek­tö­rü Şe­nol Gü­ne­ş’­in ha­kem şi­ka­yet­le­ri­ni de yorumladı. Aslan şunları söyledi: “Ha­ke­min so­nu­ca et­ki eden tek ha­ta­sı aleyhimizeydi. Quaresma’nın gol­ü öncesi top dur­ma­mış­ken oyuna sokuldu. Ufak ha­ta­la­rı ol­du ama bun­lar çift ta­raf­lıy­dı. Ali Pa­la­bı­yık ni­ye­ti iyi bir ha­kem, faz­la yıp­rat­ma­mak la­zım.”

ŞOTA'YA BÜYÜK ÖVGÜ

Aslan, kaleci Onur ile genel menajer Süleyman Hurma arasındaki krizin bittiğini de belirterek “Onur özür diledi. Hocası da onu affetti” dedi. Şota’ya da övgü yağdırarak şöyle konuştu: “Hocalığı da futbolculuğu gibi iyi. O bir Trabzonlu. Dilimizi iyi konuşuyor. Yabancı bir dilde espri yapmak zeka işidir. Süleyman Bey’le de uyumlular.”

"ERKAN MAÇIN KAHRAMANIYDI"

Yakup Aslan ilk 2 haftada 2 gol atan ve formda bir görüntü çizen Erkan Zengin’i de yorumladı. “Erkan için hep, ‘Bekleyin’ dedik. Sezon ortasında gelmiş ve morali bozuktu. İstanbul’la ilgili bazı planlar yapmıştı. O bozulmuştu. Bunlar hep onda motivasyon kaybına neden oldu. Ama derbide kahramanlaştı” dedi.