Polonya’da düzenlenen Felix Stamm Boks Turnuvasında  75 kiloda Trabzonsporlu milli boksör  Busenaz Sürmeneli final maçında  Fransız rakibi Nıcar Maily’i sayı ile 5-0 mağlup ederek altın madalya kazandı. Aynı turnuvada 51 kiloda Busenaz Çakıroğlu ise gümüş madalya kazandı.

Milli Takım antrenörlerinden Cahit Süme yaptığı açıklamada şunları söyledi. ‘’Felix Stamm Boks Turnuvası , çok mini bir Dünya Şampiyonası gibi geçti. Amerika, Rusya, Fransa, Almanya , İskoçya , Polonya , Ukrayna , Çekoslovakya , İngiltere , Avusturya , Hırvatistan , Finlandiya , Azerbaycan , İrlanda , İsveç gibi boks da söz sahibi ülkelerin Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında derece almış ve şampiyon olmuş , Olimpiyat oyunlarından altın madalya kazanmış sporcuların katılmış olduğu 1. sınıf bir turnuva oldu'' dedi.

Süme daha sonra şu görüşlere yer verdi.''Katılmış olduğumuz Olimpik sıkletler 51-60-75 kg da 3 siklette almış olduğumuz bu başarıların 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında kazanacağımız madalyaların habercisi olacak inşallah. Her zaman dediğim gibi bizim Dünya boksunda söz sahibi olan Olimpiyat madalyası kazanan sporculardan tek eksiğimiz tecrübesizlik olmuştur. İnşallah bu sorunu Federasyon Başkanımız Eyüp Gözgeç’in bizlere sağlayacağı imkanlarla aşacağız. Türk Boksun’a 2020’ de  arzuladığı Olimpiyat madalyalarını inşallah  kazandıracağız’’ dedi.