Trabzonsporlular Platformu, bordo mavili takımın durumu hakkında uyarıda bulundu. Bordo-mavili kulübün maddi açıdan oldukça zor günler geçirdiği iddia eden platform üyeleri, mevcut yönetim kurulunu gereğini yapmaya davet etti.
Trabzonsporlular Platformu adına daha önce bir çok kez isimsiz açıklama yapan kurul, bu kez Ahmet Hamdi Gürdoğan, Metin Kara, Cahit Erdem, Av. Ali Sürmen ve Bilgin Aygün adına açıklama da bulundu.
Trabzonsporlular Platformu adını yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Trabzonsporlular Platformu" olarak hayata geçirdiğimiz organizasyonun hedefi, kentimizin en büyük değeri olan Trabzonspor’umuzun geçmişiyle bütünleşmesini, geleceğe de daha güvenli bir yol haritasıyla ilerlemesini sağlamaktır. Bütünlük felsefesiyle çıktığımız yolda, şehrin tüm dinamiklerini kapsayan bir oluşum içerisinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Tamamen barış odaklı bu hareketimiz, hiç bir kişiye ya da gruba bağlı değildir. Bizler, başta aramızdan ayrılan rahmetli Ali Osman Ulusoy, Rifat Diedeoğlu, Mazhar Afacan’ı rahmetle anıyoruz. Hayatta olan Salih Erdem, Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman, Mehmet Ali Yılmaz, Faruk Özak, Atay Aktuğ, Özkan Sümer, Sadri Şener ve Nuri Albayrak hepsi birer değerdir. Ancak bu değerlerimize rağmen sağduyulu kamuoyunun gördüğü gibi çok sevdiğimiz kulübümüz gerek maddi gerek manevi anlamda ciddi tahribatlara maruz kalmakta, geleceğe güvenle bakma şansını maalesef her geçen gün biraz daha kaybetmektedir."

"TEK AMACIMIZ TRABZONLULAR VE TRABZONSPORLULARI KUCAKLAMAKTIR"
"Bugün Trabzonspor Kulübü, geçmişte elde ettiği büyük başarıların sağladığı ivme ile yoluna devam etmenin gayreti içerisindedir. Bu yapılanları göz ardı etmek, yarın, sanayisi bulunan ama kulüplerini kaybeden kentlerin durumuna düşmemiz sonucunu doğurabilir. Sadece Trabzon’un ekonomisi, böyle büyük bir organizasyonun altından kalkabilecek yeterlilikte değildir. İşte bu gerçeklerle yola çıkan platformumuz sivil toplum örgütleriyle, geçmişte Trabzonspor’da görev yapan üst düzey yöneticileri çekirdek kadro olarak benimsemiş ve bu zincirin halkalarını genişleterek tüm kitleye yayma hedefine kilitlenmiştir. Tek amacımız kulübümüzün geleceğini kurtarmak adına tüm Trabzonlular ile Trabzonsporluları kucaklamak, topluma akılcı mesajlar ve projeler sunmaktır."

"MALİ TABLO GELECEĞİN KARANLIĞINI BÜTÜN ÇIPLAKLIĞIYLA GÖZLERİMİZİN ÖNÜNE SERMEKTEDİR"
"Özellikle son genel kurulda üyelere dağıtılan bilançolar detaylarıyla incelendiğinde, kulübümüzün içerisine düşürüldüğü durum açıkça görülmektedir. Bu tablo geleceğin karanlığını bütün çıplaklığıyla gözlerimizin önüne sermektedir.Kendi gerçeğinden uzaklaşan, kent ve bölge takımlarından kopan, yöre insanını dışlayan bir anlayışın Trabzonspor’a başarı getirme imkanı yoktur."

KULÜBÜMÜZ REAL BORCU 320 MİLYON TL"
"İçinde bulunduğumuz süreçte, kulübün resmi borcu 288 Milyon TL. olarak açıklanmıştır. Reel borç ise 320 Milyon TL olarak bilinmektedir. Söz konusu borcun 200 Milyon TL.’lik bölümü bankalaradır. Bu nedenle kulüp 7 yıl boyunca her yıl 30 Milyon TL ana para, 20 Milyonu TL. faiz olmak üzere, toplam 50 Milyon TL.’yi bankalara ödemek zorundadır. Buradan da anlaşılmaktadır ki Trabzonspor’un bugünkü gelirlerle ayakta kalabilme şansı yoktur. Kulübün öz sermayesi 132 Milyon TL. açık vermektedir. 75 Milyon TL.’lik sermaye artışı dahi bu eksikliği gideremeyecektir. Banka borçları son 1 yıl içerisinde 120 Milyon TL. artmıştır. Profesyonel futbol faaliyetlerine harcanan 188 Milyon TL., menajerlere ödenen 11 Milyon 500 Bin TL. kulübün sınırlarını aşan fahiş rakamlardır. Elbette yeni yapılacak harcamalar bu borcu daha da arttıracaktır. Bahsekonu rakamların yanısıra Trabzonspor’un bugün kendisini var eden altyapı ve amatör branşlara ayırdığı miktar ise sadece 1 Milyon 324 Bin TL’dir. Sırf bu kalem bile kulübün hangi mantıkla yönetildiğinin en çarpıcı örneğidir."

"ÖNÜMÜZ KAPALIDIR"
"Buradan da çok açık görülmektedir ki önümüz kapalıdır. Maalesef bu tablo acil müdahaleyi gerektirmektedir. Bu görüşler ışığında bir kez daha sağduyulu tüm Trabzonsporluları uyarıyor, görevde olan Yönetim Kurulu’nu da kulübü daha fazla uçurumun eşiğine getirmeden gereğini yapmaya davet ediyoruz."
(İHA)