Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Macaristan’ın Györ şehrinde hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor 18 günlük kampını tamamladı.
Bordo-mavililer ikinci yurt dışı kampında 30’a aşkın antrenman ve 6 hazırlık maçı yaparken iki gün izin yaptı. Antrenmanlarda kaynaşmayı ön planda tutan ve taktik ağırlıklı çalışmalar yaptıran Teknik Direktör Ersun Yanal, oynanan 6 maçta elde edilen galibiyetin yanı sıra oyuncuların performansından genel olarak memnun kaldı.
Bu sezon yeniden yapılanmaya giderek köklü değişime imza atan Karadeniz ekibi yaptığı yeni transferlerden oldukça umutlu. Özellikle yönetimin kurmuş olduğu ekibin araştırmaları ve Teknik Direktör Ersun Yanal’ın onayı sonrası yapılan transferlerin gelecek sezon için gösterecekleri performansta Türk futbolu adına yeni bir dönemin başlamasına öncülük yapması bekleniyor.

YENİ TRANSFERLERİN UYUMU
Trabzonspor’un Macaristan’ın Györ şehrinde yapılan kampa yetiştirebildiği yeni transferlerin kısa zamanda takım arkadaşlarıyla kaynaşması dikkat çekti. Özellikle Ersun Yanal’ın uyguladığı antrenman metotları bunda önemli bir rol oynadı.

ERSUN YANAL’IN HEYECANI
Trabzonspor’da futbolcular kadar Teknik Direktör Ersun Yanal’ın performansı da dikkat çekti. Üçüncü kez bordo-mavili takımın başına geçen deneyimli teknik adamın ilk geldiği dönemdeki kadar heyecanlı olması takıma olumlu yansıdı. Trabzonspor’a geldiği ikinci dönemdeki Yanal’dan eser olmayan deneyimli teknik adam disiplinden asla taviz vermeyerek istekleri yerine getirilmediği dönemlerde sert çıkışlar yaptı. Karadeniz ekibiyle camianın özlediği hedeflere koşmak isteyen deneyimli teknik adam, ayakları yere sağlam basan bir kadro oluşturmak için çalışırken, herkesin büyük bir sabır göstereceği, toleranslı davranması gerektiği bir döneme vurgu yapıyor.

FUTBOLCULARIN DEĞERLENDİRMESİ
Onur Recep Kıvrak: Trabzonspor’un Slovakya’da gerçekleştirdiği ilk kamp dönemine katılmadı. İzin günlerini çalışarak geçiren bordo-mavililerin kaptanı Trabzon’da başlayan kampa hazır durumda katıldı. Kısa dönemde 5 kilo veren milli kaleci Macaristan’da yapılan kampta sergilediği performansla iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Kalesinde güven veren Onur, Ersun Yanal’ın ilk 11’deki tercihleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Esteban: Geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu performans ile bordo-mavili takımda kaldı. Bordo-mavililerin yurt dışında yaptığı iki hazırlık dönemine ise zamanında katılarak kendini yeni sezona hazırladı. Antrenmanlardaki duruşu ve çalışma disipliniyle örnek oldu. Onur Recep Kıvrak’ın arkasında durmayı hiç problem etmeyen başarılı kaleci her an kaleyi alacakmış gibi kendini hazır tutuyor. Yanal, hazırlık maçlarında Onur ve Esteban’a aynı oranda şans verdi.

Uğurcan Çakır: 2 sezondur Trabzonspor ile kamp hazırlıklarına katılan genç kaleci geçtiğimiz sezon 1461 Trabzon’da kiralık olarak oynadı. Pilot takımda geçirdiği kötü sezonun ardından A Takım kadrosuna alınan genç kaleci riske girmeyi seven ve pozisyon almada kendini kanıtlayan isim oldu. Çakır’ın yeni sezonda 3. kaleci olması bekleniyor.

Zeki Yavru: Geçtiğimiz sezon Mustafa Akbaş ile birlikte Kayserispor’a kiralanan oyuncu Teknik Direktör Ersun Yanal’ın hazırlık maçlarında ilk 11’de başlattığı isim oldu. İstekli ve hırslı bir futbol ortaya koyan Trabzonlu futbolcu, takım içinde de takımı yönlendirmesiyle ön plana çıktı. Takım arkadaşlarını sürekli uyararak pozisyon almalarına yardımcı olan Zeki Yavru’nun, şimdilik bölgesinde alternatifi bulunmuyor. Hücuma ani çıkışları ve sert şutlarıyla dikkat çeken oyuncu bölgesine yeni bir transfer arayışları yapılsa da kolay kolay formayı bırakmayacak.

Uğur Demirok: Trabzonspor’un geçtiğimiz sezon kiralık olarak Osmanlıspor’a gönderdiği oyuncu formayı en çok isteyen isimlerin başında geliyor. Savunma hattında yaşanan rekabetin en önemli ayaklarından biri olan Uğur, takımda Durica’nın partneri olabilmek için eksiklerini kapatmaya çalışıyor. Top kapmada başarısı dikkat çekerken bazı pozisyonlarda ağır kaldığı gözlendi. Savunma bölgesinden hücum hattına kadar olan koridorlarda takımı ikaz etmesiyle ön plana çıktı.

Mustafa Akbaş: Zeki Yavru ile birlikte geçtiğimiz sezon Kayserispor’da başarılı bir sezon geçiren oyuncuyu Ersun Yanal takımda tuttu. Savunmanın her bölgesinde oynamasıyla dikkat çeken Akbaş, takımın en hızlı savunma oyuncularında biri durumunda. Teknik Direktör Ersun Yanal’ın sahada görmek istediği oyuncu tarzında olan Mustafa Akbaş’ı gelecek sezon birçok maçta görmek mümkün olacak.

Mustafa Yumlu: Bordo-mavili kulüple sözleşmesini uzatan oyuncu kafası rahatlasa da, performans olarak istenen seviyede değil. Sert futboluyla dikkat çeken oyuncu savunmada forma almak için büyük bir mücadele ortaya koydu. Teknik Direktör Ersun Yanal’ın sık sık ikaz ettiği oyuncunun alan markajında sıkıntıları olduğu görüldü.

Durica: Trabzonspor’un yeni transferi Slovak oyuncu Durica’nın kısa süredeki uyumu takıma önemli katkı sağladı. Savunmadaki soğuk kanlılığı ve sağlam oynamayı seven yapısıyla dikkat çekti. Defanstan atacağı ince toplarla bordo-mavili takım bir anda atağa kaldırabilir. Yaşına göre hızlı bir futbol sergileyen Durica’nın özellikle savunmadan oyun kurucu özelliği ile Ersun Yanal’ın savunmadaki ilk tercihlerinde biri olacağı kesin gibi gözüküyor.

Akakpo: Geçtiğimiz sezonun devre arasında 1461 Trabzon’dan kiralık olarak transfer edilmesinin ardından iyi bir performans sergileyen oyuncu Yanal’ın birçok bölgede kullanabileceği isimler arasında yer alıyor.

Güray Vural: Geçtiğimiz sezon yaşadığı ağır sakatlığın ardından yeniden form tutmaya çalışan Güray Vural, iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Sahanın hemen hemen her yerinde görev alan oyuncu performansıyla kampın en iyi isimlerinden biri oldu. Hazırlık maçlarında Teknik Direktör Ersun Yanal’ın birçok bölgede görev verdiği oyuncu verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştı. Güray, yeni sezonda ilk 11 konusunda Ersun Yanal’ı en çok zorlayacak isim oldu.

İbanez: Trabzonspor’un ikinci etap kamp çalışmalarını tamamlamasına kısa bir süre önce kampa katıldı. Eski takımından hazır gelen oyuncunun yeni takımına kısa sürede uyum sağlamaya çalıştığı gözlendi. Arjantinli yıldız, özellikle son oynanan hazırlık maçlarında sergilediği atak futboluyla beğeni topladı. Yaptığı ortalar ve uzak mesafeden çektiği şutlarla tehlikeli oldu.

Okay Yokuşlu: Geçtiğimiz sezonun kötü olan kadrosunda performansıyla dikkat çeken Okay, bu sezon da formaya en yakın isimlerin başında geliyor. Fiziksel olarak güçlü olan genç oyuncu, rakip atakları kesmesiyle dikkat çekti. Atağa çıkarken pas hatalarını asgariye indirmesi halinde Yanal’ın vazgeçilmezleri arasına girebilir ve iskelet kadronun en önemli ayağını oluşturabilir.

Onazi: Trabzonspor’un sezon başı hazırlıklarının ikinci etabına katılmasına rağmen performansıyla beğeni toplamayı başardı. Top kapması ve topu kapıp takımı atağa taşıması Teknik Direktör Ersun Yanal’ın aradığı en büyük özelliklerde biri. Ön liberodan forvet arkasında kadar birçok pozisyonda başarılı bir performans sergileyen yıldız oyuncu Trabzonspor’un iskeletini oluşturacak en önemli isim olarak ilk sırada bulunuyor.

Aytaç Kara: Teknik Direktör Ersun Yanal’ın özelliklerini çok iyi bildiği oyuncu yaşadığı sakatlık nedeniyle bazı hazırlık maçlarında forma alamadı. Güçlü fiziği ile dikkat çeken oyuncu uzak mesafeden attığı şutlarla kapanan savunmaları aşmakta Yanal’ın en büyük kozlarından biri olacak. Bordo-mavililerin önemli isimlerin transferlerini gerçekleştirmesinin ardından Kara’nın, ilk on birde forma giymesi için daha çok mücadele etmesi gerekecek.

Mehmet Ekici: Trabzonspor’un en önemli ayaklarından biri olan Mehmet Ekici, sakatlığı nedeniyle ilk kamp döneminde tam olarak hazırlanamadı. Macaristan kampında ise oynanan hazırlık maçlarında sergilediği performans beğeni kazandı. Zaman zaman hakkında çıkan transfer haberleri olsa da oyuncu yeni sezonda orta sahanın kilit isimlerinden biri olacak. Attığı paslarla takımı pozisyona sokan Ekici’nin, uzaktan şutlarını ve gol vuruşlarını gelecek sezon bordo-mavili taraftarların daha çok izleyecek gibi.

Yusuf Erdoğan: Trabzonspor’un büyük umut bağladığı isimlerin başında gelen Yusuf Erdoğan, Teknik Direktör Ersun Yanal ile adeta kendini buldu. Hazırlık kampının yıldızlarından olan oyuncu attığı gollerle de dikkat çekti. Takımı atağa kaldıracak ve ileriye taşıyacak isim olan Yusuf, Ersun Yanal’ın üzerinde durduğu ve büyük bir beklenti içinde olduğu oyuncuların başında geliyor. Genç oyuncu son vuruşlardaki beceresini üst seviyeye çıkarması halinde gelecek sezon takıma çok önemli katkılar sağlayabilecek. Castillo ve N’Doye’nin takıma katılmasına rağmen performansından hiçbir şey kaybetmeyen genç oyuncu gelecek sezon bu oyuncuların arasından formayı kapmak için savaşacak.

Castillo: Trabzonspor’un büyük uğraşlar sonrası kadrosuna kattığı Castillo, ilk maçta sergilediği performansı son oynanan Emerites maçında ortaya koyamadı. Kaliteli bir oyuncu olduğunu ortaya koyan Castillo, agresif yapısıyla da dikkat çekti. Emirates ile son oynanan hazırlık maçında sinirlerine hakim olamayan oyuncu rakibine kasıtlı faul yaptı. Süratı ve teknik özellikleriyle beğeni kazansa da yaptığı top kayıplarıyla takımı zaman zaman sıkıntıya soktu. Ersun Yanal’ın büyük bir umut bağladığı Kolombiyalı oyuncu takıma tam anlamıyla uyum sağlaması halinde Trabzonspor’un bu oyuncudan uzun süre yararlanması mümkün olacak.

Bero: Trabzonspor’un yeni transferi Matus Bero, kampa geç katılmasına rağmen ilk hazırlık maçında başarılı bir performans sergiledi. İkinci hazırlık maçında ise sahada yalnız kalan Bero tek başına mücadele etmekte zorlandı. Oynadığı ilk hazırlık maçında iki gol atan oyuncu sahada uyum sorunu yaşadığı gözlendi.

Muhammet Demir: Sezon başı hazırlıklarını sakatlığı ile geçiren Muhammet Demir kendini göstermekte zorlandı. Oyuncunun kafası karışık olsa da son iki hazırlık maçında görev aldı. Kampın moralsiz oyuncularından biri olan Muhammet Demir, Emirates ile oynanan son hazırlık maçında attığı şık kafa golüyle moral buldu. Hızlı ve çabukluğuyla dikkat çeken oyuncunun takımla uyum sorunu yaşadığı gözlendi.

N’Doye: Kadro dışı bırakılmasının ardından çalışmalarına takımdan ayrı olarak Trabzon’da sürdürdü. Aldığı yıllık ücrette indirim yapmaya yanaşınca yönetimin isteği üzerine Teknik Direktör Ersun Yanal tarafından kamp kadrosuna dahil edildi. Yanal’ın kullandığı isimler arasına giren Senegalli oyuncu sağ kanatta performansıyla beğeni kazandı. Oyuna katkısını sürdürmesi halinde Yanal’ın ilk 11’de düşünebileceği oyuncular arasında yer aldı.

Ramil Sheidaev: Bordo mavililerin gelecek anlamında yaptığı transferlerden olan Ramil’in performansı gün geçtikçe beğenilmeye başlandı. Santrafor olarak transfer edilen Ramil’in mücadeleci ruhu dikkat çekerken, rakip savunmaları yorma özelliğiyle ön plana çıktı.

Abdulkadir Ömer: Trabzonspor camiasının gelecek adına büyük umut bağladığı Abdulkadir Ömür, oynanan hazırlık maçlarında attığı kritik paslarla dikkat çekti. Genç oyuncu üzerinde durulması ve forma şansı bulması halinde bordo-mavili takıma önemli katkılar sağlayabilir.

Yusuf Yazacı. Teknik Direktör Ersun Yanal’ın üzerinde durduğu genç oyunculardan biri. Sahada isteklerini yerine getiremediği için Yanal’ın sürekli uyardığı oyuncular arasında yer alan Yusuf Yazıcı’nın formayı kapması için daha çok çalışması gerekecek.
(İHA)