GYOR (AA) - Trabzonspor, yurt dışı ikinci etap kamp çalışmaları kapsamında Macaristan'da yaptığı 18 günlük kamp çalışmalarını tamamladı.

Slovakya'da yaptığı 14 günlük birinci etap kampının ardından Trabzon'a dönen daha sonra da Macaristan'a gelen bordo-mavililer, burada 18 günlük sürede 6 hazırlık maçı ve 17 antrenman yaptı.

Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde geçen sezonun izlerini silmeye çalışan Karadeniz ekibi, Macaristan kampında oynadığı 6 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Yanal, oyuncularına kamp süresince 1 gün izin verdi. Hazırlık maçları nedeniyle 5 gün sadece 2'şer antrenman yapan bordo-mavililerde diğer günler tempo düştü.

Bordo-mavililer, oynadığı ilk hazırlık maçında Avusturya'nın dördüncü lig ekiplerinden SV Gerasdorf'u 6-1, ikinci karşılaşmasında Macaristan üçüncü lig temsilcisi Györi ETO'yu 2-0 mağlup etti.

Kamptaki üçüncü maçında Macaristan'ın birinci lig ekiplerinden MTK Budapeşte'yi 5-0, daha sonra Gyirmot'u 2-0, daha sonra Avusturya dördüncü lig ekiplerinden Karabakh Wien'i 5-0 yenen Karadeniz temsilcisi, dün de Birleşik Arap Emirlikleri'nin Emirates takımı karşısında sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Yanal yönetiminde 6 hazırlık maçında galibiyet elde eden Karadeniz ekibi, 21 gol atarken kalesinde ise sadece 1 gol gördü.


- 12 oyuncu gol attı


Trabzonspor'un 6 hazırlık maçında 12 futbolcu gol atmayı başardı.

Karadeniz ekibinde en golcü oyuncu 4 golle Yusuf Erdoğan olurken bu oyuncuyu 3 golle Okay Yokuşlu takip etti. Mehmet Ekici, Uğur Demirok, Ramil Sheidaev, Matus Bero 2'şer, Muhammet Beşir, Yusuf Yazıcı, Mustafa Akbaş, Dame N'Doye, Zeki Yavru ve Muhammet Beşir de 1'er gol kaydetti.

Bordo-mavili takımda yerli oyuncular 21 golün 16'sını atarken yabancı oyuncular ise rakip filelere 5 gol gönderdi.


- Kadro 30'u buluyor


Trabzonspor'da gerçekleştirilen transferler nedeniyle kamp kadrosundaki oyuncu sayısı arttı.

Trabzon'dan 23 futbolcuyla Györ'e gelen Karadeniz ekibinde, Macaristan kampına Slovakyalı Jan Durica ve Matus Bero, Kolombiyalı Fabian Castillo, Nijeryalı Ogenyi Onazi, Arjantinli Luis Ibanez olmak üzere 5 yeni transfer ile daha önce satış listesine konulan Senegalli Dame N'Doye'un da katılmasıyla bu sayı 29'a yükseldi.

Karadeniz ekibinin prensipte anlaşmaya vardığı ve ülkesinin 2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele etmesi nedeniyle takıma sonra katılacağı açıklanan Güney Koreli milli futbolcu Hyun-Jun Suk ile bu sayı 30 olacak.

Teknik direktör Ersun Yanal, yeni sezon öncesi takım kadrosundaki futbolcu sayısının 24-25'e düşürüleceğini belirtmesi nedeniyle kamp dönüşünde bazı oyuncular ile yollar ayrılması bekleniyor.

Yanal, kampın son günündeki Emirates maçında genç oyuncular Gökhan Alsan, Ramazan Övüç, Hasan Batuhan Artarslan, Semih Karadeniz, Furkan Taş ve Uğurcan Çakır'ı kadroya almadı. Deneyimli teknik adamın 18 kişilik maç kadrosuna gençlerden Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ü alması dikkati çekti.


- Kafile İstanbul'a dönüyor


Macaristan kampını tamamlayan Trabzonspor, 12 Ağustos Cuma günü Bursaspor ile yapacağı maç için bugün İstanbul'a gidecek.

Bordo-mavili takım, Busaspor maçının ardından 2 gün izin yaptıktan sonra Trabzon'da ligin ilk haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.