61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzonspor Medical Park'ın EuroChallenge liginde çeyrek finalde eşleştiği Rus Avtodor kulübünde dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Bordo-Mavililerin Rus rakibinde takımın performansından memnun olmayan Başkan Vladimir Rodionov, koç Sergey Mockin ile yolları ayırdı.
Mockin ile yollar ayrılınca takımın başına kendisi geçme kararı alan Başkan Vladimir Rodionov, bu kararı almasında en önemli faktör ise sezonun bitmesine kısa bir süre kalmasından kaynaklandığı kaydedildi. 

Rodionov, "Son zamanda takım kötü gitti. Bu gibi durumlarda genellikle sorumluluğu koçlar alır. Kendisine bu nedenle teşekkür ettik. Sezon bitmesine 2 ay var. Bu gerçeği ortaya koymak gerek" 
Başkan Rodionov'un bu kararı almasında ise son olarak BC Astana'ya kendi evinde 83-94 yenilmesi gösteriliyor. 
Hatırlanacağı üzere Trabzonspor Medical Park koç Nenad Markovic'ın sözleşmesini geçtiğimiz günlerde 2 yıl uzatmıştı. Her iki takımda ki bu gelişmeler ise ilginç bir tesadüf ortaya koydu. 

Trabzonspor Medical Park, Avtodor ile ilk maçını 10 Mart Salıgünü sahasında, 12 Mart Perşembe günü de Rusya’da oynayacak. Seride eşitliğin bulunması durumunda taraflar, 17 Mart Salı günü bir kez daha Trabzon’da karşılaşacak ve yarı finalist belli olacak.