İdmanocağı Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu Covid-19 önlemleri nedeniyle kulübün efsane ismi Ahmet Suat Özyazıcı’nın adını taşıyan stadyumda, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak maskeli şekilde gerçekleştirildi.

GENİŞ KATILIMLA YAPILDI
Divan Başkanlığını Osman Arz’ın yaptığı kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongreye Trabzonspor Yönetim Kurulu üyeleri Özer Bayraktar ve Kibar Yaşar Güven, ASKF Başkanı Cahit Erdem ve Başkan Yardımcısı Mahmut Memişoğlu, İdmanocağı Kulübü eski başkanlarından Muharrem Arz, Halit Kundupoğlu, Mahmut Aksu, Necati Armutçu, Engin Karabina, kulübün simge isimlerinden Hacı Kakışım, TSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve kulübün eski sporcularından Murat Taşkın, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Ergun Ata, eski sporcular ve üyeler katıldı.
Genel kurulun ilk bölümünde Mehmet Öz başkanlığındaki yönetim kurulunun faaliyet ve mali raporlarıyla denetim kurulu raporu okundu ve ibra edildi.

ARZ: 5 AY SONRA 100’ÜNCÜ YAŞIMIZI KUTLAYACAĞIZ
Tek listeyle gidilen seçimde başkanlığa aday olan Vehdi Serdar Arz, yaptığı konuşmada, “Dünyanın çok zor bir süreçten geçtiği bu günlerde, değerli zamanlarınızdan feragat ederek gönül verdiğimiz kulübümüzün olağanüstü genel kurulunu şereflendirdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kongre bizler için İdmanocaklılık sorumluluğumuzu yerine getirmenin dışında ayrı bir gurur vesilesidir aynı zamanda. 20 Ocak 1921 tarihinde kurulan Ocağımızın 100’üncü yaş gününü 5 ay sonra, inşallah pandemi de izin verirse hep birlikte büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Böylesine anlamlı bir sürecin arifesinde başta kurucularımız olmak üzere kulübümüze emeği geçen tüm büyüklerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, hayatta olanlarımıza sağlıklı ve mutlu nice uzun ömürler diliyoruz” dedi.

“KONGREYİ BURADA YAPMAMIZIN MANEVİ ANLAMI BÜYÜK”
Arz, pandemi önlemleri nedeniyle genel kurulu stadyumda yapma fikrinin doğduğunu belirterek, “Kongremizi kulübümüzün geçmişinde büyük emeği olan değerli büyüğümüz Ahmet Suat Özyazıcı’nın adını taşıyan bu stadyumda yapıyor olmamızın de kuşkusuz özel bir manevi anlamı söz konusu. Kendisine bu vesileyle şükranlarımızı iletiyoruz” dedi.

“İDMANOCAĞI BİR MİHENK TAŞIDIR”
Vehbi Serdar Arz, İdmanocağı’nın tarihten gelen misyonuyla Trabzon’da başta futbol olmak üzere sporun gelişip büyümesinde öncü olmuş en temel mihenk taşı olduğunu da vurgulayarak, “Bu doğal kimliğini adından ve renklerinden aldığı güçle bünyesinde taşıyan kulübümüzün bize devredilecek bayrağını dalgalandırma gayretimizden hiçbirinizin şüphesi olmasın. İdmanocaklılık sadece kulüp bağlılığı ve aidiyeti değil, bizler için aynı zamanda bir yaşam biçimidir. İşte yönetim olarak göreve talip olduğumuz arkadaşlarımızla birlikte bu üst kimliğimizi layıkıyla taşıyacağımıza huzurunuzda söz veriyoruz. Yeni görev alacak yönetim kurulu olarak, sizler adına sizlerle birlikte el ele vererek bu büyük aileyi tekrar asli nitelikleriyle buluşturacağız. Aramızda görüyorum; kimi yönetici, kimi sporcu kimi teknik adam kimi gönüldaş olarak farklı zamanlarda aynı ideal uğruna emek vermiş çok kıymetli büyüklerimiz, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz var. Hepimizin en az diğerimiz kadar aynı duyguları yürekten taşıdığınızı gözlerinizden görüyorum ve biliyorum. Aramızda olmayanların kalplerinin de aynı hassasiyetle çarptığı şüphe götürmez bir gerçektir. Bu düşünceler doğrultusunda şahsım ve arkadaşlarım dına sizleri saygıyla selamlıyor, İdmanocağı’nın daha aydınlık yarınlara taşınması adına elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. İyi ki varsınız, İyi ki İdmanocaklısınız, İyi ki yanımızdasınız” diye konuştu.
Eski başkanlardan Mahmut Aksu, başkanlığı devreden Mehmet Öz’e yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür plaketi takdim etti.

VEHBİ SERDAR ARZ BAŞKAN OLDU
Tek listeyle gidilen seçimde yapılan açık oylama sonucunda İdmanocağı yönetim kurulu ve kurulları şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu (Asıl): Vehbi Serdar Arz, Mahmut Aksu, Hakan Karanis, Hakan Recep Topsakal, Nedret Şerif Çakırsoy, Nedret Arslan, Serkan Günaydın, Fatih Işıklı, Cem Hakan Özyazıcı, Emre Yavuz, Yüksel Altun, Murat Erkut, Hakan Günaydın, Oktay Özer, Fatih Tonyalı, Turgay Karslı, Eyüp Özkan, Ömür Avcı, Orhun Şen, Barış Çuvalcı, Osman Nuri Topsakal, Yusuf Hancı, Yusuf  Bektaş, Hakan Denli, Hüsnü Alpkan Günay
Yönetim Kurulu (Yedek): Kamil Anahar, Hasan Arz, Fikret Sağlam, Sedat Meral, Burak Akdeniz, Selim Yılmaz, Hacı Osman Ekici, Şükrü Akyazı, Recep Demir, Rüştü Yurdakul, Murat Batur, Selim Karaağaçlı, Hayri Aydoğan
Denetleme Kurulu (Asıl): Salih Aladağ, Osman Yılmaz, Ali Serhat Arz
Demetleme Kurulu (Yedek): Volkan Mehmetoğlu, Burhan Meral, Hasan Aruvhan Anahar
Danışma Kurulu: İbrahim Küçüktepe, Abdullah Beşir, Muharrem Arz, Orhan Şen, Seyfettin Eyüboğlu, Hayrettin Hacısalihoğlu, Ömer Sarı, Coşkun Kahraman, Halit Kundupoğlu, Erbil Aydın, Necati Armutçu, Engin Karabina, Mehmet Öz, Özer Bayraktar, Metin Kaya, Suat Şen, İbrahim Sarı, Osman Arz, Cenk Altuğ Atalay, Kamil Günaydın, Altan Şentürk, Hacı Kakışım, Erol Batur, Osman Kastan, Mustafa Bankoğlu, Kamil Aydın, İlker Erdem, Bedii Fikret Koç, Ali Kemal Yazıcı,  Yusuf Turgut, Murat Taşkın, Ergun Ata, Barış Yurduseven, Turgay Beşyıldız, Miraç Özağcı, Bülent Deveci, Kibar Yaşar Güven, Şenol Kaynar, Celal Çobanoğlu, Osman Başkır