TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzon tarihinin en yüksek bütçeli yol çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde her yıl daha da artan bütçelerle gerçekleştireceğimiz çalışmalarla Trabzon'umuzun yol sorunlarını tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, il genelinde yol çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesinin, mahalle yolları ve ana arterlere 2016 yılı içinde 240 bin ton asfalt üreterek serdiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Asfaltlama çalışmalarının yanında ayrıca il genelinde 50 milyon lira bütçeli betonlama çalışması gerçekleştirmekte olan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda planlanan yol betonlama çalışmalarını yüzde 70 oranında tamamladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca taş duvar, menfez ve kanaval gibi sanat yapıları inşaatlarına da aralıksız olarak devam ediliyor."

Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, büz şantiyesinde de Trabzon'un ihtiyaçları doğrultusunda üretimini sürdürdüğünü işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"2016 yılı içinde bugüne kadar çeşitli tür ve ebatlarda 4 bin 500 büz üretimi gerçekleştirildi. Üretilen büzler Trabzon il genelindeki ihtiyaçların karşılanmasında kullanıldı. İller Bankası kredisiyle, il genelinde 50 milyon liralık yol betonlaması gerçekleştirmekte olan Büyükşehir Belediyesinin beton santralinde de 16 Ekim itibariyle 18 bin 500 metre küp beton üretildi. Üretilen betonun tamamı okul, cami ve yol gibi kamusal alanların düzenlenmesinde kullanıldı."

Çalışmaların devam edeceğini de vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Trabzon tarihinin en yüksek bütçeli yol çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde her yıl daha da artan bütçelerle gerçekleştireceğimiz çalışmalarla Trabzon’umuzun yol sorunlarını tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Her gün 15 ila 25 ayrı noktada çalışma yapıyoruz. Hava şartları elverişli olduğu sürece asfalt ve betonlama başta olmak üzere yol çalışmalarımıza aralıksız olarak devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.