ÖZEL HABER - TRT yine bir skandala daha imza attı gibi gözüksede olayın gerçeği öyle değil. Dizi yapımcısı olan ve Trabzonspor Basketbol takımı Başkanı Mehmet Yiğit Alp’in yapımcısı olduğu ve Perşembe akşamları TRT’1 de yayınlanan “SENDE GİTME” adlı dizinin 53. Bölümünde 2 kez görülen Trabzonspor logosunu sansürleyerek (mozaik) ekrana geldi.


53.bölümdeki sahnede Tolga Sarıtaş’ın oynadığı rolde Sarıtaş’ın odasının giriş kapısının arkasında asılı bulunan Trabzonspor logosunu üstü kapatılarak ekrana getirildi, ardından da duvarda asılı bulunan Trabzonspor logosunu üstü mozaiklenerek sansürlendiği görüldü.


TRABZONSPOR SEVGİMİZ SANSÜRLENEMEYECEK KADAR BÜYÜKTÜR


Trabzonspor taraftarları TRT'ye büyük tepki gösterirken 61saat, Mehmet Yiğit Alp’e ulaştı. Alp TRT'ye tepki gösterilmemesi gerektiğini belirterek, "Dizinin son hali kanala gönderirken, markalarının kapatılması sırasında sansür yapan şiketimizin elemanı bilerek koyduğum Trabzonspor logosunu da marka statüsünde düşünüp sansürleyerek göndermiştir. Yani bunda TRT'nin hiç bir suçu yoktur. O arkadaşımızla da yollarımızı ayırdık. Trabzonspor logosunu dizime bilerek ben koydum ve böyle yayınlanmasını istedim. Fakat bir arkadaşımızın işgüzarlığı logonun sansürlenmesine ve TRT'ye öyle gönderilmesine neden oldu. Trabzonspor taraftarlarımızın bu konuda anlayışlı olmaya davet ediyorum. Trabzonspor sevgimiz sansürlenemeyecek kadar büyüktür" dedi. Alp bundan sonraki yayınlarda logodaki mozaiklenmenini kaldırıldığını söyledi.

NTC MEDYA TRABZONSPOR TARAFTARINDAN ÖZÜR DİLİYOR

61saat ekibi olarak gündemde getirdiğimiz bu haber üzerine yapımcı şirket taraftarladan özür dileyerek bir açıklama yaptı. İşte o açıklama;

"Yapımcılığını üstlendiğimiz Sen de Gitme isimli dizinin 53. Bölümünde,
Trabzonspor Logoso'nun mozaiklenmesi hadisesi kamuoyuna yansıtıldığı şekilde olmamıştır.

Tüm markaların herhangi bir yayında kullanılabilmesi, hak sahibinin muvafakati ile mümkündür. Bölümün montajlanması esnasında bu işle görevli arkadaşın Trabzonspor'un muvafakatinin olup olmadığını bilmemesi üzerine, bir telif hakkı problemi doğmaması açısından mezkur marka mozaiklenmiştir. Elbette bu hatayı yapan görevli arkadaş hakkında gereği yapılmıştır.

Hadisenin TRT ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Sözkonusu bölümün tekrar yayınlarında, Trabzonspor logosu hiçbir mozaikleme olmadan yayınlanacaktır.

Bu vesile ile, tamamen bireysel bir hatadan kaynaklanan bu durum dolayısıyla üzdüğümüz Trabzonspor taraftarlarından özür diler, kamuoyuna olayın gerçeğini saygı ile duyururuz.

NTC Yapım"


KAYNAK:61SAAT.COM