TSYD Trabzon Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

TSYD Trabzon Şubesi olarak, kültür, spor ve futbol kapsamlı farklı bir etkinliği gerçekleştirmek için çalışma yapıyoruz. “Oku, Dinle, Anlat, Spor Yap” sloganı ile “TSYD Trabzon Etkinlikleri” adı altında Mehmet Tan Futsal Turnuvası ağırlıklı organizasyonu, 15 Kasım-15 Aralık 2018 tarihleri arasında organize edeceğiz. Organizasyonda Futsal Turnuvasının yanı sıra, Dart yarışması, paneller ve seminerler organizasyonu yapmayı planlıyoruz. 
Turnuvayı düzenlemekteki amacımız kurumlar arası diyalogu geliştirmek, aileler arası kaynaşmayı sağlamak ve sürekli gelişerek değişen spor faaliyetleriyle ilgili meslektaşlarımızı bilgilendirmektir. Bu kapsamda 15 Kasım tarihinde başlayacak olan Mehmet Tan Futsal Turnuvası’na basın mensuplarımızın ve spor faaliyetleri içerisinde yer alan kurumlarımızın katılımını beklemekteyiz.
Turnuva için önceliğimiz her kurumun kendi içerisinde bir takım oluşturması ve ihtiyaç dahilinde maksimum 3 meslektaşımızı takviye yaparak turnuvaya katılmasıdır. Serbest statüde bulunan meslektaşlarımız da dilediği takdirde kendi aralarında bir takım kurabilir veya herhangi bir kurumun takımına dahil olabilirler. 
Turnuvaya katılacak olan her meslektaşımız aynı zamanda Dart turnuvasına da katılma hakkına sahip olacaktır. Dart turnuvasına meslektaşlarımızın eşleri de isim bildirmeleri durumunda bireysel olarak katılıp yarışabilirler. Turnuva kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de bir takım kurarak Mehmet Tan Futsal Turnuvası’na renk katacaktır. 
Turnuvanın sorumlu komite üyeleri Yunus Emre SEL ve Ersen Veda KÜÇÜK’tür. Katılım yapacak olan kurumlarımız başvuru formlarını 29 Ekim tarihine kadar [email protected] adresine göndermelidir. 
TURNUVA ŞARTNAMESİ ŞU ŞEKİLDEDİR
1-Takımlar TFF Futsal Talimatına göre 4 oyuncu ve bir kaleci olmak üzere 5 kişiden oluşup, her takımın 3 yedek oyuncu bulundurma hakkı vardır. Takımlar kendi kurumlarının dışından 3 meslektaşımızı kadrolarına katabilirler. 
2-Oyun süreleri 20’şer dakikadan oluşan iki devre halinde oynanacaktır. Devre araları 5 dakikadır.
3-Takımlar maçın başlama saatinden 15 dakika önce salonda hazır bulunmalı ve takım kaptanları listelerini imzalamalıdır. 
4-Oyuncu değişikliği sınırsız sayıda olup, müsabaka hakeminin bilgisi dahilinde gerçekleştirilecektir.
5-Müsabakada görülen sarı kartlar bir sonraki maç için geçerli olmayıp, kırmızı kartlar minimum 2 maç oynamama ile cezalandırılacaktır.
6-Müsabakalar salonda oynanacağı için her sporcu yumuşak tabanlı spor ayakkabı ile gelmek zorundadır. 
7-Her devrede 5 faule ulaşıldığında 10 metre penaltı noktasından kaleye direkt atış (penaltı) kullanılır.