TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında golsüz beraberlikle sonuçlanan maç sonrası yaptığı açıklamalarından dolayı Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu'yu kınadıklarını belirtti.

Cirav, yaptığı yazılı açıklamada, Uslu'nun maçtan sonra yaptığı açıklamaları çok çirkin bulduklarını ve Trabzon olarak kendisini şiddetle kınadıklarını ifade ederek, Uslu'nun sadece bir camiayı değil, bir şehri, hatta tarafsız ve sağduyu sahibi herkesi rahatsız edecek seviyede bir üslupla yaptığı açıklamalardan dolayı utanması gerektiğini öne sürdü.

Sporun, ahlakın azami seviyede kullanılması gereken bir alan olduğuna işaret eden Cirav, şunları kaydetti:

"Görüyoruz ki Fenerbahçe Genel Sekreteri sadece sahadaki Trabzonspor'u değil, komple Trabzon'u aşağılamanın çabası içine girmiştir. Aslında bu tarz, kendilerine yakışan bir davranıştır. Çünkü, geçmişte hakemlerin soyunma odalarının kapılarını kimlerin nasıl tekmelediğini, hakemleri baskı altına almaya çalıştığını cümle alem biliyor. Kaldı ki son maçta hakem Trabzonspor'un baskısı altında kalmış diye bir durum söz konusu değildir. Kalsaydı, Aykut'a şamar atan Egemen'i kapı dışarı etmesi gerekirdi."

Trabzon olarak Uslu gibi Türk futboluna her mekan ve zeminde zarar veren kişilerin dışlanması gerektiğine inandıklarını savunan Cirav, "Aslında bunların gerçek yüzü budur. Hep hak yemişlerdir, hak gasp etmişlerdir. Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Uslu, iyi bir iş yaparak geçmişinden arınmak istiyorsa Trabzonspor camiası ve Trabzon’dan özür dilemelidir" ifadesini kullandı.