TBF Yönetim Kurulu Toplantısı’nda BBL'de yer alacak yabancı oyuncu sayısı ve Ali Özsoy’un görevinden ayrılma kararı değerlendirildi.
Bugün düzenlenen TBF Yönetim Kurulu Toplantısı’nda BEKO Basketbol Ligi’nde yer alacak yabancı oyuncu sayısı ile ilgili kararlar değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda; Yabancı oyuncu sayısındaki artışa yönelik uygulamanın, Türk Basketbolu ve milli takımlara olası etkisi gözönünde bulundurularak, 2014-2016 sezonu ile kısıtlı olmak üzere iki sezon için geçerli olmasına, Mevcut dönemde halen 3+2 olarak uygulanan yabancı oyuncu sayısının 5+0 olarak uygulanmasına, Avrupa kıtası uyruklu oyuncuların kadroda bulundurulma zorunluluğu uygulamasının kaldırılmasına, Yabancı uyruklu oyuncu sayısındaki artışa paralel olarak kulüplerin basketbola yapacakları katkı ve şartların ortak olarak belirlenmesine prensipte karar verildi. Karar, Lig Kurulu Toplantısı'nda görüşülerek basketbolun ve milli takımların gelişimi için kulüplerin yapacakları katkılarla birlikte değerlendirilecek ve kesinleştirilecektir. Toplantının bir diğer önemli gündem başlığı altında, TBF Genel Sekreterlik görevinden ayrılma kararı alan Ali Özsoy’a hizmetlerinden dolayı teşekkür edilerek kararı kabul edildi ve Genel Sekreterlik görevine TBF Yönetim Kurulu üyesi Celal Arısan’ın atanmasına karar verildi.