BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu, Dünya Şampiyonası ile olimpiyatlarda madalya kazanarak, Türk cimnastiğini zirveye taşımayı hedefliyor.

Şamiloğlu, 23 Ekim-2 Kasım tarihlerinde İskoçya'nın Glasgow kentinde yapılacak 46. Dünya Şampiyonası ve 2016 Rio Olimpiyatları'na, Bolu'daki Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda günde çift antrenman yaparak hazırlanıyor.

Altın madalya ile ülkeye dönmek istediğini vurgulayan Şamiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Şampiyonası'nın kendisi ve Türk cimnastiği açısından çok büyük öneme sahip olduğunu, bu şampiyonada ilk 3'e girerek olimpiyatlarda yarışma hakkı kazanmak istediğini belirtti.

Ümit Şamiloğlu, Türkiye'nin şu anda ilk 3'te olduğunu dile getirerek, "Hırvatistan'a bir yolculuğumuz var. Hem Dünya Şampiyonası öncesi kendimizi görmek adına hem de dünyadaki sıralamamızı görmek adına güzel bir yarışma olacağını umuyoruz. Çünkü ardından pik yapacağımız nokta Dünya Şampiyonası. Bir ay sonra Glasgow'da yapılacak olan bu yarışma aynı zamanda da olimpiyat seçmesi olacak" diye konuştu.

Sabahları yaklaşık 1,5 saat kuvvet, koordinasyon ve temel teknik çalışması ile akşamları da 2,5 saat civarında yarışmaya yönelik serileri çalışmalarını gerçekleştirdiğini anlatan Şamiloğlu, haftanın 6 günü boyunca yoğun bir antrenman temposu içinde olduğunu kaydetti.

Şamiloğlu, "Her gün düzenli çalışmak çok önemli. Tabii ki belli bir yaştan sonra biraz daha yemeye ve uykuya dikkat ediyorsunuz. 20'li yaşlardaki gibi vücut bunu tolere etmiyor. Bunun için gayet profesyonelce ve daha düzenli yemek, uyku, antrenman ve psikolojik çalışmalarımızı bir arada yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

- "Dünya, Türk cimnastiğini bilir oldu"

 

Türk cimnastiğini dünyaya Murat Canbaş ile Suat Çelen'in tanıttığını belirten Ümit Şamiloğlu, şöyle devam etti:

"Onların döneminde aldığımız en büyük madalya Avrupa gençler şampiyonluğuydu. Murat Canbaş'tan gelen bir şampiyonluk. Şimdi ben Dünya Kupası'nı kazandım. Avrupa Şampiyonası'nda madalya aldım. Akdeniz Oyunları, Challenger Camp'ta madalya aldım. Bunlar hep ilk ve büyük başarılar. Artık dünya, Türk cimnastiğini bilir oldu. Şu anda almadığımız 2 madalya kaldı. Dünya Şampiyonası'nda ilk 3'e girip olimpiyat kotasını almak. 2016 Olimpiyatları'nda madalya alarak spor kariyerime bir son vermek istiyorum. Tek eksik madalyam bunlar kaldı. Onları da almayı hedefliyorum."

Şamiloğlu, 25 yıldır sporun içinde olduğunu söyleyerek, kazandığı madalyaların Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun tarihi niteliğinde olduğuna işaret etti.

Hepsi ilk ve halen çoğunun tek olduğuna dikkati çeken Şamiloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dünya Şampiyonası ile olimpiyatlarda da madalya alırsam, cimnastiğin madalya alınmamış herhangi bir yarışması kalmamış olacak. Arkamızdaki gençlere büyük bir çıta bırakmış olacağız. Tabii ki bu ufuk meselesi. Biz büyük bir ufuk bıraktığımız zaman onlar da ister istemez bunun peşinde koşacaklar. Nasıl ki Canbaş ve Çelen bize bir ufuk bıraktı. Biz de bu ufku aldık ve daha ileriye götürdük. Gençlere daha geniş bir ufuk bıraktık."