Türkiye'deki futbolcular hakkında çapırıcı bir iddia ortaya atıldı. Takvim Gazetesi'nde yer alan haberde, gece aleminde 'Kral' diye tanınan ancak ismi açıklanmayan kişinin, ülkemizde birçok yerli ve yabancı futbolcunun uyuşturucu madde kullandığını belirten açıklamalarına yer verildi.

İşte Takvim Gazetesi'ndeki o haber...

Özellikle yurt dışından gelen "yabancı ve yerli futbolcular" çok kullanıyor... Daha çok kokain tercih ediyorlar. Uyarıcı hap ve esrar kullanan da çok. Hatta bu nedenle ölen futbolcular bile var. Ama ölen kişiye saygıdan gündeme bile gelmiyor...

Evet bu iddialar çok önemli bir isme ait... Futbolcuların ve yöneticilerin çok yakından tanıdığı bir isme... Gece aleminde onu herkes "Kral" diye tanıyor... Bir çok futbolcuyla gece turlarına çıkıyor... Bir çok futbolcunun evindeki partileri organize ediyor... Geçen haftasonu "Kral" ile birlikteydik... Bana anlattıkları karşısında adeta donup kaldım...

BASKETBOLCULAR DA KULLANIYOR!
Bana "Bir çok futbolcu kokain kullanıyor biliyor musun?" dediğinde ilk tepkim "Nasıl yani?" oldu... "Evet, evet kullanıyorlar" dedi. "Peki nasıl olur? Doping testi yapılıyor, Mutlaka çıkar" dedim. Bana yanıtı ise "Ben de çok şaşırıyorum. Nasıl çıkmıyor" oldu... Hatta bana "Sadece kokain kullanmıyorlar, esrar içen de var, ectasy gibi uyarıcı hap kullanan da var. Yerli yabancı bir çok oyuncu içiyor. Aralarında tanıdığım basketbolcular da var. Yerli oyuncuların bir çoğu yurt dışında buna alışıyor. Türkiye'ye geldiklerinde de devam ediyorlar. Gencecik çocuklar bunlar... Kendilerine yazık ediyorlar" dedi.

TEDAVİ GÖREN OYUNCULAR VAR
Kral'ın anlattığı bir olay ise Türkiye'nin gündemini sarsacak cinsten... "Türkiye'de maalesef bu nedenle ölen ve kalp krizi geçiren isimler var. Ama ölen kişiye saygısızlık olmasın diye kimse konuşmuyor... Bazıları ise alkol ve uyuşturucu bağımlılığı için tedavi görüyorlar... " Evet... Biz Kral'ın anlattıkları aktardık... Artık top Futbol, Basketbol Federasyonları'nda ve yöneticilerde...

KOKAİN İDDİALARI FUTBOLA SIÇRADI
Türkiye'de kokain kullanan oyuncuların olduğu iddiaları son dönemde iyice artarken bu sayının sanılandan çok olduğu öğrenildi.

DAUM DA KOKAİN BAĞIMLISIYDI
F.Bahçe ve Beşiktaş'ı çalıştıran Daum'un uzun süre kokain tedavisi gördüğü biliniyor. Ayrıca Macar oyuncu Feher, Kamerunlu Viven'in ani ölümleri kokaine bağlanmıştı.

UYUŞTURUCU DOPİNGE GİRER
Bu iddialar çok önemli. Birincisi uyuşturucu dopinge girer. İkincisi de hukuken sakıncalı bir olaydır. Ama bu iddialar ortaya atıldığına göre adli kayıtlara girmiş vaka vardır.

BİR GÖRÜŞ
ALTAN TANRIKULU
BU İDDİALARI BEN DE DUYDUM
Geçtiğimiz günlerde bu konu hakkında ben de bir yazı yazdım. Yakın bir dostum geçenlerde beni uyardı ve "Altan, Türkiye'de özellikle genç sporcular arasında kokain kullanımı hızla yaygınlaşıyor.. Büyük şehir-Anadolu pek fark etmiyor.. Kulüp yöneticilerinin bu konularda çok dikkatli olması gerek.. Yabancı-yerli sporcular arasında da uyuşturucu ve uyarıcı ilaç kullanmaya başlayanlar bulunmalı.. Dünyada sporcu sağlığını en çok tehdit eden unsurların başında kokain geliyor.." dedi.. Hatta, "Bunlara dikkat etmezsek genç yaşta kokain yüzünden hayatı mahvolan, çimlere yığılıp kalan sporcularla karşılaşabiliriz. Hatta bazen karşılaşıyoruz da farkında değiliz..." dedi. Şaşırdım kaldım.

Kaynak: sporx.com