Türkiye - Rusya hazırlık maçı öncesinde konuşan Rusya Milli Takım Teknik Direktörü Stanislav Cherchesov, “Ülkemizi eminim bütün oyuncular en iyi şekilde temsil edecektir. Şu an da motivasyonumuz ve sistemimiz zafer kazanmaya yöneliktir. Türk Milli Takımı, Avrupa standartlarına göre güçlü ve başarılı bir takım. Oyuncular olarak daha önce alıştığımız kadro yok” dedi.
Türkiye A Mili Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası grup eleme maçları öncesi son hazırlık maçı için yarın Antalya Stadyumu’nda saat 21.15’te Rusya ile karşılaşacak. Mücadele öncesinde Rus Milli Takımı’nın Antalya’nın Belek bölgesinde konakladıkları otelde Rusya Milli Takım Teknik Direktörü Stanislav Cherchesov ve savunma oyuncusu Vasiliy Berezutskiy bir basın toplantısı düzenledi.
Rus Teknik Direktör, gazetecilerin iki ülkenin ilişkileri üzerine yöneltilen soruları ise politik bulduğunu söyledi ancak cevaplamaktan da kaçınmadı.
Basın mensuplarının neden kaptanla değil de savunma oyuncusuyla birlikte basın toplantısı yaptığı sorusuna Cherchesov, “Oyuncumuz çok başarılı bir oyuncudur. Dolayısıyla yarında bunu göreceksiniz” dedi.
Dzagoyaev’in yarınki maçta forma giyip giyemeyeceğiyle ilgili Rus Teknik Direktör Cherchesov, “Bugün son bir test daha yapmayı planlıyoruz. Kas travması vardı, biliyorsunuz kas öyle şey ki onu yarın sahada yorarsak daha sonra oynayamaz. Sanırım yarın oynayamayacak” dedi.
Vasiliy Berezutskiy ise Avrupa’da başarılı olamadıklarını ancak morallerinin iyi olduğunu söyledi. Fiziksel olarak da iyi olduğunu belirten Berezutskiy, bundan sonraki maçlarda iyi sonuçlar almaya odaklandıklarını söyledi.
Daha önceki takımdan sadece 7 oyuncusunun Türk Milli Takımı karşısında forma giyeceğiyle ilgili Rusya Milli Takım Teknik Direktörü Cherchesov, “Ülkemizi eminim bütün oyuncular en iyi şekilde temsil edecektir. Enerjilerini performanslarını becerilerini saha da gösterecekler. Şu an da motivasyonumuz ve sistemimiz zafer kazanmaya yöneliktir” dedi.

Soruyu politik buldu
Rusya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin gerilmesiyle Rus takımlarının kamp döneminde Türkiye’yi kullanamamalarının etkileriyle ilgili bir soru üzerine Cherchesov, sorunun politik olduğu değerlendirmesini yaptı. Cevap vermekten de geri durmayan Cherchesov, “Bu politik bir soru. Yinede cevap vermem gerekirse Türkiye’deki kamp yapma fikrinden vazgeçen ben değilim. Bunu vazgeçenlere sorun. Yine de ilerleyen zamanlarda neden tekrardan kamp yapmayalım” dedi.


“2-3 gündür Türk Milli Takımı’nın önceki maçlarını izliyorum”
Cherchesov Türk Milli Takımı’nın son durumunu da değerlendirdi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in değişik bir kadroyla karşılarına çıkacak olmalarını da değerlendiren Cherchesov, “Avrupa Şampiyonası’ndaki oyunlarını izledik. Son 2-3 gündür maçlarını izliyorum. Dolayısıyla Türk Milli Takımı Avrupa standartlarına göre güçlü ve başarılı bir takımdır. Oyuncular olarak daha önce alıştığımız kadro yok. Demek ki orada da değişiklikler oluyor aynı bizde olduğu gibi” dedi.

Savunma oyuncusu Vasiliy Berezutskiy ise “Burada olmaktan mutluyuz, çok misafirperverler. İnsanlar bizi güzel ağırlıyorlar ve burada bulunmaktan ve yarın maça çıkmaktan dolayı mutluyuz. Biz sporcu ve spor elçisiyiz, ne bu zaman ne de şimdi bir sıkıntı hissetmiyoruz” dedi.
Rusya Milli Takımı toplantının ardından konakladıkları otelin sahasında idmanlarına çıktı.