A Milli Takımımız, 89 yıllık tarihindeki 500. maçında bu akşam Danimarka ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych yönetecek. Mark Borsch ve Stefan Lupp'un yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Marco Fritz.

Saat 21:00'da başlayacak ve ATV ekranlarından naklen yayınlanacak mücadeleyi Sporx Canlı Anlatım Servisi farkıyla takip edebilirsiniz. Dilerseniz twitter üzerinden yaptığınız yorumların sonuna #sporxcanli etiketini ekleyerek yorumlarınızın canlı anlatım sayfasında görünmesini sağlayabilirsiniz.

MİLLİLERİN 500. MAÇI

(A) Milli Futbol Takımı, Çarşamba günü İstanbul'da Danimarka ile yapacağı özel maçla birlikte 500. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 89 yıllık tarihinde, 263'ü resmi, 236'sı özel olmak üzere geride kalan toplam 499 maçta 180 galibiyet, 116 beraberlik aldı, 203 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, 215'i deplasmanda, 211'i iç sahada, 73'ü de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda toplam 646 gol attı, kalesinde ise 745 gol gördü.

(A) Milli Takım son maçında, 16 Ekim 2012'de Budapeşte'de Macaristan ile karşılaştı. Milliler, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu 4. maçından 3-1 mağlup ayrıldı.

SERCAN KADRODAN ÇIKARTILDI

(A) Milli Futbol Takımı, Danimarka ile yapacağı özel maçın hazırlıklarını tamamladı. BJK İnönü Stadı'nda teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde gerçekleştirilen ve 15 dakikası basın mensuplarına açık olan idmana, femoris adalesinde gerilmeye bağlı ödem bulunan kaleci Volkan Demirel dışındaki tüm oyuncular katıldı.

Üst solunum yolu enfeksiyonunun yanı sıra sağ kasığındaki ağrı nedeniyle idmanda yer almayan Selçuk İnan takımla çalışırken, İstanbul'a dün akşam gelen Emre Belözoğlu ve Arda Turan da antrenmanda yer aldı. Almanya'da Greuther Fürth takımı forması giyen ve şiddetli mide-bağırsak enfeksiyonu geçirdiği için İstanbul'a gelemeyen Sercan Sararer'in ise kadrodan çıkarıldığı belirtildi.

AVCI İLE 12. KEZ...

(A) Milli Futbol Takımı, Danimarka ile yapacağı maçla birlikte, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde 12. karşılaşmasına çıkacak. 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin bitiminde Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'in yerine göreve getirilen Abdullah Avcı yönetiminde 4'ü resmi, 7'si özel olmak üzere 11 maç yapan milliler, bunlardan 5'ini kazandı, 6'sını yitirdi. Abdullah Avcı yönetimindeki maçlarda toplam 17 kez fileleri havalandıran milliler, kalesinde ise 15 gol gördü.

ÖZEL MAÇLARI SEVEMEDİK

Tarihindeki 500. sınavında, özel maçta Çarşamba günü İstanbul'da Danimarka ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı, son 35 özel maçından 18'ini kazandı, 10'unu yitirdi, 7'sinde ise berabere kaldı.
26'sı yurt dışı, 9'u Türkiye sınırları içindeki son 35 özel maçta, 20'si Fatih Terim, 4'ü Oğuz Çetin, 4'ü Guus Hiddink, 7'si da Abdullah Avcı yönetiminde rakiplerine toplam 50 gol atan Türk Milli Takımı, kalesinde ise 30 gol gördü.

Türk Milli Futbol Takımı'nın 89 yıllık tarihinde oynadığı toplam 499 maç içinde 236'sını özel karşılaşmalar oluşturdu. Milliler özel karşılaşmalarda 82 galibiyet, 63 beraberlik aldı, 91 kez de rakiplerine yenildi.

MUHTEMEL 11'LER

TÜRKİYE

Onur
Gökhan
Bekir
Semih
Hasan Ali
Kerim
Emre
Nuri
Arda
Mevlüt
Burak

DANİMARKA

Andersen
Kjaer
Poulsen
Jacobsen
Stockholm
Kvist
Eriksen
Jorgensen
Krohn-Dehli
Lorentzen
Bendtner

SAAT: 21:00
STAT: Türk Telekom Arena
HAKEM: Felix Brych
YAYIN: A TV

MEVLÜT FORMDA

Fransa'nın Rennes takımında oynayan Milli takımımızın yıldız isimlerinden Mevlüt Erdinç bu sezon Fransa Ligue 1'de ortaya koyduğu performansla alkış alıyor. Geçen sezon Paris Saint-Germain'den geldikten sonra formsuz olan ve maç oynama alışkanlığını tekrar kazanan Mevlüt Erdinç, 2012 ocak ayında imzaladığı Rennes formasıyla 27 maçta 12 gol attı.

DANİMARKA'YA ŞANSIMIZ TUTMUYOR

Türkiye ile Danimarka arasında Çarşamba İstanbul'da yapılacak ve ay-yıldızlı ekibin 89 yıllık tarihindeki 500. karşılaşma olarak tarihi geçecek maçla birlikte iki ülke (A) milli futbol takımları 9. kez karşı karşıya gelecek. Türkiye ile Danimarka milli takımları arasında geride kalan 5'i özel, 3'ü resmi toplam 8 maçtan sadece 1'ini Türkiye kazandı. Milliler, 1992'de Ankara'daki özel maçı 2-1 kazandıktan sonra rakibini son 4 maçta yenemedi. Danimarka ise Türkiye'yi 3 kez mağlup etti. Taraflar arasındaki 4 maç da berabere sonuçlandı.

sporx