Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Genç, görevinden istifa ederek AK Parti’den İstanbul 1. Bölge milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.
7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için çok sayıda bürokrat aday adaylığı için sıraya girdi. Seçimlerde aday olmak isteyen bürokrat ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının istifa etmeleri için verilen süre salı günü sona erdi. Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Yardımcılığı dışında Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcılığı da yapan Mehmet Genç, Haziran ayında yapılacak seçimler için AK Parti’den milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.
Aday adaylığı için neden AK Parti’yi tercih ettiğini açıklayan Genç, "Ortak akılla milletimiz için hizmet üretmek öncelikli meselesidir. Ekonominin büyümesinden. Huzurun güvenliğin artmasında demokrasinin daha da yükselmesinde ihtiyacımız var. Türkiye’nin sorunların çözümünde AK Parti’nin rehberlik etmesi değerli ve önemlidir" dedi.
Genç, seçilmemesi durumunda yöneticilik görevine dönüş yapacağını da belirtti. Daha önce de Türkiye Güreş Fedeasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmişti.
(İHA)