SAMSUN (AA) - Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev, "Türkiye adaylığını koyduğunda bazı şüphelerimiz olsa da organizasyon şu anda yüzde 99 hazır durumda." dedi.

Samsun'da 2017 yılında düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları (2017 Deaflympics) öncesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kongre Merkezi'nde delegasyon toplantısı yapıldı.

Burada konuşan Rukhledev, Türkiye'nin organizasyon için yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi.

2017 Deaflympic öncesinde Türkiye'nin kalbinin ne kadar sıcak olduğunu ve kültürünü görme imkanı bulduklarını dile getiren Rukhledev, "Türkiye adaylığını koyduğunda bazı şüphelerimiz olsa da organizasyon şu yüzde 99 hazır durumda. Önümüzdeki sene çok geniş bir katılımla çok başarılı bir turnuva olacak. En yüksek katılımcı sayısını burada göreceğimize inanıyorum. Deaflympics gelişimini sürdürüyor. 2017'de çıtayı daha da yukarı koyacağız." ifadelerini kullandı.


- Hedef, 4 bin 300 sporcu sayısını geçmek


Samsun Valisi İbrahim Şahin ise kentte işitme engellilere yönelik çalışmalar geçekleştirdiklerini anlattı.

"Türkiye test gibi bir dönemden geçiyor ama herkesin gördüğü gibi herhangi bir güvenlik problemimiz olmadı." diyen Şahin, şunları kaydetti:

"2017'de şehrimiz ve ülkemiz çok keyifli, huzurlu, çekişmeli müsabakalara sahne olacak. Burada bulunan tüm misafirlerimize Türkiye'ye gelmeye mani bir şey olmadığını gösterdikleri için teşekkür ediyoruz. 2012 Paralimpik Oyunları'nda 4 bin 300 sporcu vardı. Biz bu sayıyı geçmek istiyoruz. Bu konuda tüm katılımcı ülkelerden destek istiyoruz. 1,5 yıldır işaret dili için özel eğitimli arkadaşlar yetiştiriyoruz. Samsun, işitme engellilerin rahat edeceği bir şehir olacak. Deaflympics de bunun için bir vesile olacak."

- "Devletimiz bize tam destek veriyor"


Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) Başkanı Yakup Ümit Kihtir de Samsun'da Paralimpik Oyunları'ndan daha başarılı bir organizasyona imza atmak istediklerini vurguladı.

Deaflympics öncesinde eksiklerin tamamen giderilmesi için çalıştıklarını bildiren Kihtir, "Hep beraber güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Devletimiz bize tam destek veriyor ve bu kültürü öğrenmeye çalışıyor. Samsun yönetimine ve halkına teşekkür ediyoruz. Herkes heyecanla bu organizasyonu bekliyor. Paralimpik Oyunları'nın ötesinde bir organizasyon gerçekleştirmek için çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra Kihtir ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Komisyon Üyesi Kaan Ark, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri de katıldı.