ÇORUM (AA) - Türkiye Oryantiring Şampiyonası 4. Kademe Yarışları, Çorum'da başladı.

Orta mesafe olarak bilinen ve merkeze bağlı Mislerovacığı köyünde düzenlenen yarışmaya, 32 ilden bin 390 sporcu katıldı. Ormanlık arazide kıyasıya yarışan sporcular belirlenen hedeflere ulaşmak için ellerindeki harita ve pusulalarla yoğun çaba sarf etti.

Yarış sonunda 18 kategoride dereceye giren sporculara, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu'nun da katılımıyla madalya takdim edildi.

Çolakoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Çorum'da ilk kez düzenlenen yarışların sorunsuz ve güzel geçtiğini söyledi. Çorum'un, oryantiring için elverişli arazilere sahip bir kent olduğunu belirten Çolakoğlu, gelecek yıllarda Çorum'da farklı organizasyonlar yapmayı planladıklarını kaydetti.

Federasyon olarak kentlerin tanıtımına da katkı yaptıklarına dikkati çeken Çolakoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İklim ve coğrafyayı dikkate alarak yarışmalarımızı düzenliyoruz. Yaz bölgelerimizde serin yerleri, kış bölgelerimizde de sıcak yerleri tercih ediyoruz. Uluslararası yarışmalara katıldığımız zaman farklı mevsim koşulları ve arazi yapılarıyla karşılaşıyorsunuz, bunlara hazırlıklı olmak zorundayız. Bunun yanı sıra yarış düzenlediğimiz illerinin de tanıtımını yapıyoruz. Bugün Çorum'daki organizasyon için başka illerden bin 500'e yakın insan geldi. Belediyemizin de katkısı ile güzel bir organizasyon geçiriyoruz. İnşallah gelecek yıl Hititlerin başkenti Hattuşa bölgesinde de bir organizasyon yapacağız."

Türkiye Oryantiring Şampiyonası 4. Kademe Yarışları, yarın Evciortakışla köyünde yapılacak yarışlarla sona erecek.