ORDU (AA) - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunca düzenlenen Türkiye Yüzme Şampiyonası yarın Ordu'da başlayacak.

Federasyon Başkanı Birol Aydın, Durugöl Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında, şampiyona sonunda milli takım kadrosunun oluşturulacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesindeki özel sporcuların, son yıllarda altın çağını yaşadığını vurgulayan Aydın, "Engelliler artık kapalı kapılar ardından çıkmıştır. Engelliler eğitim alanında ve spor salonlarında hayatını devam ettirmektedir, çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın son yıllarda engellilere verdiği destek ve önemden dolayı Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu şu anda 420 spor kulübüyle Türkiye'nin en büyük federasyonudur." dedi.

Aydın, özel sporculara yönelik önemli bir organizasyonun Ordu'da yapılacağını belirterek, "İki gün sürecek şampiyonada 138 kulüp içinden belirlenen 79 kulüpten toplam 120 sporcunun katılımıyla Türkiye şampiyonlarını seçeceğiz. Buradan seçilen sporcularımız Özel Sporcular Milli Takımı'nı oluşturacak. Daha sonra bu çocuklarımızla inşallah 2016'da Rio'da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz." diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise şampiyonada sporcuların, mental, otistik ve down sendromlu olmak üzere üç farklı kategoride yarışacağını aktardı.

Organizasyonun Ordu'da düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Genç, bundan sonraki süreçte de ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edileceğini dile getirdi.

Toplantıda yer alan İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen ilk down sendromlu sporcu unvanlı Caner Ekin de şampiyonada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Caner, toplam 107 madalyaya sahip olduğunu kaydetti.