BOLU (AA) - Bolu'da, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" kapsamında 22 okula 150 bisiklet verildi.

Atatürk Orman Parkı'nda düzenlenen törende konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, bisikletlerin dağıtımının gençliğe, spora ve çocuklara verilen önemin göstergesi olduğunu söyledi.

Toplumun beslenme ve yaşam tarzının değiştiğine işaret eden Baruş,  şunları kaydetti:

"Günümüzde artan refah seviyesi neticesinde beslenme alışkanlıklarının değişimi ve hareketsiz bir hayat tarzının hakim olması insanlarda sağlıksız gelişime, kilo alma ve bunun neticesinde de ciddi rahatsızlıklara sebep olmakta. Bu hayat tarzı neticesinde insanlar artık gidecekleri yere motorlu araçları tercih ederek gidiyorlar. Çocuklarımız servislerle okullarına gidiyor. Bunun getirdiği sonuçta sağlıksız bir hayat tarzı. Ulaşımı zor olan yerlere araçla gidilmesi gerekli ama yakın mesafelere de yürüyerek ve bisiklet kullanarak gitmek büyük önem taşımakta." 

İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Arık ise seçmeli spor dersini açan veya bisiklet modülü dersini uygulayan okullarda, derse giren tüm öğrencilerin bisiklet kullanabileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Baruş ve diğer protokol üyeleri okul yöneticileri ve öğrencilere bisikletleri dağıttı. Bisiklete binen öğrenciler, parkın içerisinde tur attı.