Bu yıl ülkemizde yapılacak olan 45. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek postacılar, 19 Mayıs Spor Komplekslerinde düzenlenen yarışma ile belirlendi.
Posta ve Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) düzenlediği yarışmaya 6 kadın, 10 erkek postacı katıldı. Bayanlar yürüyüş yarışmasında 3 postacı, 45. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması’na katılmaya hak kazanırken, erkeklerde ise 5 postacı yarışmaya katılmaya hak kazandı. Ekim ayının 3’üncü haftası Türkiye’de yapılacak olan şampiyonaya Balkan ülkelerinden toplam 50 sporcunun katılacağı tahmin ediliyor.

“HEDEF ŞAMPİYONLUK"
Bayanlar kategorisinde birincilik elde eden Yeliz Ay Yıldız, duygularını şöyle ifade etti:
“Balkan ülkelerinin katılımıyla bu sene Türkiye’de düzenlenecek olan bu şampiyonada umuyorum dostluğun kardeşliğin ve iş birliğinin olduğu bir organizasyonun gerçekleşecek. Hedef şampiyonluk. Geçen sene üçüncüydüm, önceki sene birinciydim. Çalışmalara devam. Nisan ayından itibaren kurumun da destek ve izinleriyle önce günde 1 saat sonra günde 2 saat olmak üzere antrenman izni verildi. Biz de arkadaşlarımızla mümkün olan en iyi şekilde yine burada atletizm sahasında çalışmalarımıza devam ettik. Hedefimiz hem takım olarak hem de bireysel olarak bayanlarda ve erkeklerde her zamanki gibi şampiyon olmak.”
Erkekler arasında birinciliği elde edip, Balkan Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Hanifi Çobanoğlu ise, “Benim açımdan güzel bir yarış oldu. Şu an memurum ama 8 sene postacılık yaptım” dedi. Basın mensuplarının ’posta dağıtımında da bu kadar hızlı mıydınız’ sorusuna ise Çobanoğlu, “Evet, posta dağıtımında da bu kadar hızlıydım” cevabını verdi.
Organizasyonun düzenlenmesine katkı sağlayan Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) İnsan Kaynakları Daire Başkan Yardımcısı Seyfettin Durkan, Balkan Şampiyonası’nda yarışacak postacılardan hem bayanlar kategorisinde hem de erkekler kategorisinde şampiyonluk beklediklerini dile getirdi.
Ülkemizde düzenlenecek olan 45. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek postacılar şöyle:
Bayanlar Kategorisinde: Yeliz Ay Yıldız, Gülşen Eser, Fatma Temel
Erkekler Kategorisinde: Hanifi Çobanoğlu, Selim Köse, Mehmet Nafiz Gizlenmiş, Abdurrahman Yılmaz, Erden Vural.
(İHA)