GALİBİYETTEN BAŞKA ŞANSI YOKTU

C Grubu'nun Trabzon'daki karşılaşmasında ev sahibi Türkiye ve Avustralya bir araya geldi. Daha önce U-20 seviyesinde hiç karşılaşmadılar. 2005 U-17 Dünya Kupası sırasında mücadele eden ekiplerden Türkiye, rakibini 1-0 yenmeyi başarmıştı. Avustralya'nın bu maçta galibiyetten başka şansı yoktu.

TÜRKİYE ETKİLİ BAŞLADI

İlk iki grup maçında olduğu gibi Avustralya karşısında da baskılı başladı Türkiye. Kanat akınlarıyla rakip yarı alanda etkili olmak isteyen ev sahibi, ağırlıklı olarak Cenk Şahin'in bulunduğu sağ tarafı kullandı. Ancak ilk tehlikeli atak Avustralya'dan geldi 16. dakikada sağ kanattan aldığı pasla penaltı noktası üzerinde topla buluşan Ryan Williams'ın vuruşunu kaleci Aykut Özer çıkarttı. 22. dakikada Avustralya bir kez daha ilk golüne çok yaklaştı. Defansın arkasına sarkan Corey Gameiro, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşu direğin hemen yanından dışarı çıktı.

İLK YARIDA GOL YOK

Oyun ağırlıklı olarak Avustralya'nın yarı sahasında oynansa da Türkiye pozisyonu sonlandıracak üretkenliği yaratamadı. İlk yarıdan gol sesi çıkmayında devre 0-0 sonuçlandı. İkinci yarıda 8 dakika geride kalmışken Avustralya golü buldu. Sağ kanattan topu getiren Ryan Williams'ın ortasıyla topla buluşan Jamie Maclaren sağ ayağıyla nefis vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

HAKAN DURUMU EŞİTLEDİ

Bu gole cevap gecikmedi. 55. dakikada ceza sahasının sağında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu, düzeltip kalecinin sağına nefis vurdu ve durumu eşitledi. (1-1) 68. dakikada Avustralya ikinci golüne çok yaklaştı. Corey Gameiro'nun pasında top önüne açılan Adam Taggart, zor da olsa yetişti ve vuruşunu yaptı. Kaleci Aykut son anda tokatladı. 70. dakikada bu kez Cenk Şahin Türkiye adına önemli bir fırsat yakaladı. Defansın hatası sonucu topla buluşan genç oyuncunun vuruşunu Paul Izzo son anda kornere gönderdi.

19'LUK OKAY'DAN MUHTEŞEM GOL

87.dakikada Türkiye adına Okay Yokuşlu'nun enfes golü geldi. Sağ çaprazdan kaleciyi açılmış gören 8 numara, topun dibine nefis girdi ve Paul Izzo'yu çaresiz bıraktı. (2-1)





RAKİP FRANSA

Geriye kalan sürede başka gol olmayınca maç 2-1 sonuçlandı. Bu sonuçla Avustralya turnuvaya veda ederken, ev sahibi Türkiye grubu 2. sırada bitirerek son 16 turunda Fransa'nın rakibi oldu.