ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - 2008 Pekin ve 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etme başarısı gösteren ve aynı zamanda mimar olan Ordulu milli atıcı Cevat Karagöl, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda altın madalya hedefliyor.

Almanya'nın Suhl kentinde geçen yıl düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Atıcılık Şampiyonası'nı, bireyselde birer altın ve bronz, takım halinde ise bir bronz madalyayla tamamlayarak oyunlara katılma hakkını elde eden Karagöl, Rio'da da zirvede yer almak için çalışıyor.

Hem Ordu'da çalışarak hem de milli takım kamplarına katılarak olimpiyat hazırlığı yapan Karagöl, bir taraftan da mesleğini sürdürüyor.

Karagöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce 2008 ve 2012'de iki kez katıldığı oyunlardan eli boş döndüğünü, Rio'da mutlu sona ulaşmak istediğini söyledi.

Daha önce katıldığı oyunlarda yaşadığı tecrübeleri aktaran Karagöl, "İlk olimpiyatta hedef temsiliyetti ve orada olmaktı. İkincisinde ise tecrübe sahibi olmaktı. Kaldı ki ikinci olimpiyatta finale de çok yaklaştık ancak iki olimpiyatta da beklentileri sağlayamadık. İnşallah Rio'da madalya istiyoruz. Bunun için çok çalışıyoruz" dedi.

Karagöl, Türkiye'yi temsil ederek olimpiyat şampiyonluğu gururunu yaşamak istediğini vurgulayarak, "Artık daha tecrübeli olduğumuza inanıyoruz. Milli takım kamplarında kazandığımız tecrübelerle hedef altın madalya olacak. İnşallah bunu başaracağım. Kendime güveniyorum" diye konuştu.

Fiziki çalışmaları tamamladığını, şimdi teknik çalışmalara geçtiğini anlatan milli sporcu, "Bunun için önümüzdeki süreçte bazı yarışmalara katılacağım. Bu yarışmalardaki hedef olimpiyat öncesi son durumumu görebilmek. Çünkü bu yarışların amacı olimpiyatlara hazırlık. Temmuz ayına kadar kendi seviyemin en üstünde olmayı hedefliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Rio'da Türkiye'yi 50 metre serbest tabanca ve 10 metre havalı tabanca olmak üzere iki branşta temsil edeceğini belirten Karagöl, oyunlarda milli takımda 5 erkek ve 3 kadın sporcunun yer alacağını kaydetti.


- Mesleği mimarlık


Mesleğinin mimarlık olduğunu ifade eden Karagöl, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde kadrosunun bulunduğunu ancak geçici görevle Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünde çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Spor alanında uzmanlaşmış mimar sayımız Türkiye genelinde az. Ben de mimarlık görevimin dışında milli takım düzeyinde ülkemi temsil etmeye çalışıyorum. Çok şükür iki işi birden yürütüyorum. Bir mimar ne yapıyorsa biz de üzerimize düşen işi yerine getiriyoruz. Hem mesleğimi hem de spor yapıyorum. İşimiz kolay değil ama üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bu konuda bizim önümüzü açan herkese teşekkür ediyorum."

Karagöl, Ordu'da daha iyi imkanlara sahip poligon yapılacağını, bunun için çalışmaların başladığını sözlerine ekledi.