ORDU (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Bedensel Engelliler Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda geçen yıl altın madalya kazanan Cevat Karagöl, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda şampiyonluk hedefliyor.

Bir arkadaşının önerisi üzerine yaklaşık 10 yıl önce atıcılık sporuna başlayan, bugüne kadar katıldığı çeşitli şampiyonalarda 1 altın, 3 gümüş ve 3 de  bronz madalya kazanan milli atıcı, hedeflerini AA muhabirine değerlendirdi. 

Başarısındaki en önemli etkenin, "yapamam" demek yerine denemeyi seçmesi olduğunu anlatan Karagöl, 2005 yılında federasyonun Çankırı'da havalı tabanca atışıyla ilgili başlattığı çalışmanın kendisine bu kapıyı açtığını anlatarak şunları söyledi:

"2005 yılında federasyon bize bir yazı gönderdi ve Çankırı'da havalı tabanca atışıyla ilgili bir çalışma yapılacağını bildirdi. Ben basketbol oynadığım için 9 arkadaşımızı oraya gönderdik. Bir yarışma yapmışlar, bizim takım da sonuncu olmuş. Bunun üzerine arkadaşlarımıza hocalarımızdan biri emanet bir tabanca vermiş, 'Gidin çalışın iki ay sonra bir başka yarışma var oraya hazırlanın' demiş. Arkadaşlarımız Ordu'ya geldiler ve burada poligon olmadığı için zaman zaman Giresun'a çalışmaya gidiyorduk. Bir arkadaşım 'sen de bir dene' diyerek öneride bulundu. Baktık daha ilk atışlarda iyi durumdayım, sonrasında çalışarak bugünlere geldim." 

 

- "Olimpiyat son nokta" 

 

Daha önce iki kez milli forma altında olimpiyatlarda yarıştığını anımsatan Karagöl, 2008 Pekin ve 2012 Londra'nın ardından, Rio'da üçüncü kez bu gururu yaşayacağını ifade etti.

Hedefinin yeni bir başarıya daha imza atmak olduğunu belirten Karagöl, şöyle konuştu:

"Olimpiyat artık son nokta. Allah'ın yardımıyla dünya birinciliği elde ettik. Daha önce iki kez olimpiyatlara katıldım. Şimdi bu üçüncü olacak. Tabii ki hedef üçüncüsünde şampiyonluğu yakalamak. Bakalım, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elimden geleni yaparak hem ülkem hem de kendi kariyerim adına başarılı olmak istiyorum. Bunun için herkesin duasına ve desteğine ihtiyacım var."