Beşiktaş Kulübü'nün mali konularla ilgili UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'ne sevk edilmesi nedeniyle, Siyah Beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman bugün savunma yapmak üzere Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezine gitmişti.

TSİ saat 14.00'da başlayan görüşme devam ederken, savunmanın yaklaşık 4 saat süreceği ve bu akşam TSİ 18.00'da tamamlanacağı belirtildi.

Siyah Beyazlı kulüp, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kurallarının 65. maddesi futbol kulüplerinin vadesi geçmiş borçların olmaması ve 66. maddesi çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına ilişkin hükümleri yerine getirmediği için UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'ne sevk edilmişti. Yapılacak görüşmeler sonunda Beşiktaş Kulübü'nün suçlu bulunması halinde UEFA'nın Siyah Beyazlı Kulübe 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men ve yaklaşık 300 bin Euro para cezası vermesi ön görülüyor. Ancak bugün yapılan ve başkan Fikret Orman'ın bizzat yer aldığı savunma görüşmesi sonrası UEFA'nın kararını iki hafta sonra açıklayacağı öğrenildi. Bugün UEFA yetkililerine yapılacak savunma ve sunulacak belgelerin iki hafta süresince inceleyeceği, 14 Mayıs Pazartesi günü veya 15 Mayıs Salı günü UEFA'nın kararını açıklayacağı kaydedildi.