İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye UEFA Başkanı Michel Platini, yönetim kurulu üyeleri ve 53 üye ülke federasyonlarının temsilcileri katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da açılışına katıldığı ve konuşma yaptığı kongre yaklaşık 4 saat sürdü.

Toplantıda, UEFA'nın mali ve idari konularının ele alındı.
Bu arada, kongrede Avrupa Futbol Kulüpleri Birliği Başkanı Karl Heinz Rummenigge ile UEFA Başkanı Michel Platini arasında mutabakat zaptı imzalandı.

Rummenige, imza töreni sonrası yaptığı konuşmada, Avrupa futbol ailesinde uyum ve sadakat olduğunu dile getirerek, ''UEFA ve Avrupa Futbol Kulüpleri Birliği uzun görüşmeler yaptı. Görüşmeler kolay geçmedi. Çünkü bir tarafta kulüplerin, bir tarafta ulusal futbol federasyonlarının çıkarları var. Neticede adil bir şekilde uzlaşmaya vardık ve Avrupa futbolu adına büyük bir başarı elde ettik. Bu anlaşma sayesinde Avrupa futbol ailesinde önemli bir anlamda sadakat ve süreklilik olacak. Milli takımlar, federasyonlar ve kulüpler arasında önemli bir denge kurulacak'' ifadelerini kullandı.

FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'e de çağrıda bulunan Rummenige, ''FIFA'nın kapılarını açın. İstekliyiz. FIFA ile de UEFA ile yaptığımız gibi bir anlaşma yapmak istiyoruz'' dedi.

Bu arada, Avrupa Profesyonel Futbol Ligleri Birliği ve Profesyonel Futbolcular Birliği ile UEFA arasında da mutabakat zaptları imzalandı.

-EURO 2012 hazırlıkları-
Kongrede UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Frantisek Laurinec, EURO 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın hazırlıklarıyla ilgili üyelere bilgiler verdi.

Hazırlık aşamasında pek çok zorlukları aşmak zorunda kaldıklarını anlatan Laurinec, Polonya ve Ukrayna Futbol Federasyonları ve bu ülkelerin yetkili makamlarıyla çeşitli çözümler oluşturduklarını söyledi.

Polonya ve Ukrayna'da yeni yollar yapıldığını anlatan Laurinec, havalimanları ve statların hazır olduğunu, ev sahibi ülkelerin yükümlülüklerinin büyük kısmını yerine getirdiğini kaydederek, ''Polonya'daki maç biletleri tükendi. Ukrayna'da 4 maç için bilet talebi var. İki ülke 2012'yi en iyi şekilde gerçekleştirmeye hazır'' dedi.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino da EURO 2020 ev sahipliği için 26 Mart'ta tüm ulusal federasyonlara davetiye gönderileceğini, 15 Mayıs'a organizasyona talip olmak isteyen ülkelerin bildirmesi gerektiğini söyledi. Bu arada, 2013'deki UEFA Kongresi'nin Londra'da yapılacağı bildirildi.

-84 medya mensubu izledi-
UEFA Kongresi'ni toplam 84 medya mensubu takip etti.

Kongrede, Türkiye'den 65, diğer ülkelerden ise 19 gazeteci görev yaptı.
Bu arada, kongrenin açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmanın ardından UEFA Başkanı Michel Platini, ''Teşekkür ederiz, mesajınız alınmıştır'' dedi.