UEFA, Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında Rostov’un cezalı futbolcu oynattığı gerekçesiyle yaptığı şikayeti reddetti.
Rus kulübünün konuyla ilgili resmi sitesinden yapılan açıklamada, kendilerinden savunma isteyen UEFA’nın Trabzonspor’un itirazını kabul etmediği ve herhangi bir ceza vermediği belirtildi. Trabzonspor ile oynadıkları UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında Rostov forması giyen Reginal Goreiux, 2011-2012 sezonunda Standard Liege - Wisla Krakow karşılaşmasından sonraki hareketi nedeniyle ceza aldığı ve geçen süre içinde cezanın infazı tamamlanmadan oynatıldığı için UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi’ne sevk edilmişti.

TRABZONSPOR’DAN AÇIKLAMA
Konu ile ilgili Trabzonspor’un internet sitesinden yapılan açıklamada ise, "Bilindiği üzere UEFA, 21.08.2014 tarihinde FC Rostov Kulübü ile oynadığımız UEFA Avrupa Ligi Play-off müsabakasının ardından, FC Rostov hakkında disiplin soruşturması başlatmıştır. Bugün, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Komitesi söz konusu dosyanın kapatılması yönünde karar vermiştir. Şimdilik kulübümüze kısa karar bildirimi yapılmış olup, gerekçeli kararın bildirilmesi konusunda Komite’ye başvuruda bulunulmuştur" denildi.
(İHA)