TRABZON (AA) - Trabzon'da düzenlenen Uluslararası Salcano Trabzon MTB Cup bisiklet yarışları, heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğinde, kentin Akçaabat ilçesinde düzenlenen yarışlar, ilçenin Yıldızlı Mahallesi Ayana Tepesi'nden start aldı.

Doğayla iç içe olan 5 kilometrelik zorlu bir parkurda gerçekleştirilen yarışlara Türkiye'nin yanı sıra İran ve Norveç'ten gelen sporcuların da olduğu 70 bisikletçi katıldı.

Kıyasıya mücadele eden bisikletçilerin 6 kategoride mücadele ettiği yarışların "elit erkekler" kategorisinde İranlı Faraz Shokri birinci, Sakarya Üniversitesiden Bilal Akgül ikinci, Rize Gençlik Spor Kulübünden Emre Yavuz ise üçüncü oldu.

Yarışmanın "elit bayanlar" kategorisinde birinciliği Başkent Üniversitesinden Esra Kurkcu, ikinciliği Adıyaman Doğa Derneğinden Simge Ekici, üçüncülüğü ise İstanbul'dan Merve Pelin Bayram kazanırken "büyük erkek" kategorisinde birinciliği Sakarya Üniversitesi'nden Zeki Kaygısız, ikinciliği Kapadokya Bisiklet Spor Kulübünden İzzet Şahin İçen, üçüncülüğü ise Antalya'dan Serdar Depe elde etti.

"Büyük bayan" kategorisinde birinciliği Karaman'dan Aybüke Ünlü, ikinciliği Selen Çevik elde ederken Fatma Sezer ise üçüncü oldu. "Master 30" kategorisinde birinciliği Yalova'dan Kamil Alev, ikinciliği İzmir'den Turgay Germen, üçüncülüğü ise İstanbul’dan Oğuz Özçelik kazandı.

Yarışların "Master 40" kategorisinde ise Toprak Su Gençlik Spor Kulübünden Tunga Kayım birinci, Norveç'li sporcu Even Scharning ikinci, İstanbul’dan Ali Taşkıran ise üçüncü oldu.

Oldukça çekişmeli geçen yarışlarda dereceye giren sporculara ödüllerini, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Biradal Öztürk verdi.

Öztürk, Trabzon'da düzenlenen bu tür organizasyonların kentin marka değerine katkı sağladığını ifade ederek, katılımcı sporculara teşekkür etti.