Galatasaray’ın 107 yıllık geçmişi lekesiz, tertemizdir. Galatasaray’ın böyle aşağılık gelenekleri yok. Bizi bu tür kirli işlerin içerisine çekmeye kalkışmasınlar.”

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın şike savunmasında G.Saray’a yönelik suçlamalarına sarı kırmızılıların başkanı Ünal Aysal tepki vermeye devam ediyor. Geçen hafta Hürriyet’e “Aziz Bey, ümitsiz bir kavga veriyor. Kendini savunamıyor ve savunmasını başkalarının üzerine atarak kurtulmaya çalışıyor. Bu onu kurtaramaz” diyen Aysal, yine bombaladı.

Kanaltürk’te yayınlanan Telegol programına konuşan G.Saray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, “Ben Aziz Bey’in yerinde olsam utancımdan uyuyamam” dedi.

Galatasaray’ın 107 yıllık geçmişinin tertemiz olduğunu savunan Aysal, “Galatasaray’ın öyle aşağılık gelenekleri yok” diyerek ezeli rakiplerine gönderme yaptı.

Kimsenin kendilerini bu işin içerisine çekmeye kalkışmaması gerektiğini söyleyen Ünal Aysal, şunları söyledi: “Denizli maçı ile ilgili iddiaları varsa, koyardı belgeleri evrakları, masaya ispat ederdi. Ama bunları yapmadı, savunmasını başkalarının üzerinden yapmayı tercih ediyor. Aziz Bey böyle konuşarak aynı zamanda mahkemenin de zamanını boşa harcıyor. Sanıyorum kendisini savunacak başka bir kozu yok. Bunu da G.Saray üzerinden yapmaya çalışıyor. Böyle baktığınız zaman Aziz Yıldırım’ın ümitsiz bir kavga verdiğini görüyorsunuz.”

Yanlış yol izlemektesiniz

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, daha sonra G.Saray’ın resmi internet sitesinde Yıldırım’a bir mektupla mesaj vermiş ve şunları söylemişti:
“Sayın Yıldırım, sizin Başkan olarak temsil ettiğiniz kurum bir spor kulübü, herhangi bir şirket değil. Ülke içinde TFF ile UEFA ve FIFA kurallarına tâbisiniz. Savunmanızın size yapılan itham ve suçlamalar üzerine kurulmuş olmasını beklerdim ve emin olunuz bu iddiaların haksız olduğunu teker teker kanıtlamanız beni sevindirirdi. Ne yazık ki, yanlış bir yol izlemektesiniz.”

Yıldırım savunmasında G.Saray için neler söylemişti?

“G.Saray, sözleşmesi devam eden oyuncuları ayartıyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Malatya’ya Doğan gönderen, A.Gücü’nü 8-0 yenen, Denizli’ye teşvik gönderenler adaletin bekçileri oldular. Şike G.Saray için bir gelenek olmuş ama biz burada teşvik şikesiyle suçlanıyoruz. G.Saray’ın şike yaptığını, F.Bahçe’nin şike yapmadığını göstereceğim.”