Trabzonspor, tarihinde bu sezon ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'ndaki son maçında Fransa'da Lille ile golsüz berabere kaldı ve 7 puanla 3. sırada kalarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazandı.

Bu sonucun ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada "Gruba başlarken hayallerimiz vardı. Bu grupta her şey olabilirdi. Birinciliği Inter kazandı ama futbol olarak iyi değillerdi. Takım oyunu oynayan Lille ekibiydi. Çok ilginç bir grup. Inter tecrübesiyle gruptan çıktı. Biz CSKA'ya orada kaybederek hata yaptık. Grupta sadece bir maç kaybettik. Kontrollü oynamaya çalıştık. Daha iyi şeyler yapabilirdik. Gücümüzü bu kadar zorlayabildik. 7 puanla gruptan elendik. Maalesef CSKA'nın kazanmasıyla gruptan çıkamadık. Çok üzgünüz. Maalesef olmadı. Üzülmenin zamanı değil. Biz ancak UEFA'yı kazandık. Üzüldük ama buruk bir sevinçle yolumuza devam edeceğiz.

Biraz moral bozukluğu yaşayacağız. UEFA'da çıkan takımlara bakacağız. Fizik olarak ezildik bugün. Sürekli 3 günde 1 maç oynuyoruz. Bazı oyuncularımız bunu kaldıramadı. Bu yıl dalgalanma geçiren lig içerisinde çok puan kaybederek Şampiyonlar Ligi'nde var olmaya çalıştık ama olmadı. Bundan sonra UEFA'da yolumuza devam edeceğiz. Bugün bekledğimiz Burak'ı göremedik. Keşke CSKA'yı ikinci maçta yenseydik. Seyircisiyle yönetimiyle taraftarıyla Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettik diye düşünüyorum. CSKA ve Inter maçlarında direkleri geçemedik" dedi.


ŞENOL GÜNEŞ'İN AÇIKALAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN